HOME JADI PENGEDAR SHAKLEE RESEPI CONTACT

Sunday, March 29, 2015

Cerita Saya dan Alfalfa Complex Shaklee

Assalamualaikum and happy Sunday!

Harini dah 29 Mac, sekejap je dah nak masuk April kan... rasa macam baru je masuk tahun baru. tup tup, dah jauh tinggalkan bulan Januari.

Kali ni, saya nak cerita mengenai Alfalfa Complex dari Shaklee yang saya dah consume lama dah, tapi saya mengaku baru start konsisten sebulan dua nih. sebelum nih, biar aje jadi hiasan hihi... rugi sangat beli supplement tapi tak makan. tapi sekarang, saya bukan macam tu lagi... saya sangat disiplin ye ambil supplements sekarang. tambah- tambah lagi bila tahu banyak kelebihannya dan dah rasa sendiri.





Nak dijadikan cerita, saya ni ada alergi pada mulut bila makan seafood. tak tahu nak cakap kat mulut atau bibir, sebab bila makan seafood automatik naik macam bintik dan bengkak di bibir, memang terus naik... kadang tak sempat nak telan bagi habis lagipun seafood tu terus kena. dahla bibir ni jenis tebal, sexy kot bila bengkak! haha pastu malu duk terketap- ketap bibir tu.

tak tahu lah sejak bila kena sebab seingat saya, time kecik takde pun. elok je makan seafood macam ketam, sotong dan udang. yang tak bestnya, seafood memang all time favourite terutama ketam! ketam masak lemak cili padi slrrrpppp meleleh ayaq lioq ni haaa...

dah tu, sebab suka sangat saya makan je, bantai je sebab teringin sangat. selalu makan sikit je sebab tak berani jugak makan banyak. sebenarnya, bila dah rasa gatal kat bibir tu, terus rasa tak nak dah makan sebab rasa gatal tu memang tak best langsung okay! lebih tak best lagi bila makan kuew teow ladna yang campur sekali seafood pun boleh dapat gatal- gatal dan bengkak kat mulut.

selepas saya consume Alfalfa ni, memang dia mengatasi masalah alergi/ gatal bila makan seafood. actually, consume produk ni bukan sebab alergi, tapi sebab nak detox, lawas, kurus! hihi... baru nih, adalah makan ketam masak lemak cili padi. Ya Allah terkejut sangat sebab tak rasa langsung gatal- gatal ke, alergi semua lepas makan ketam.

Lepas tu, teringat supplement Alfalfa nih, double check ada ke kelebihan dia untuk mengatasi masalah alergi pada seafood sebab produk ni terkenal untuk lawas, kurus, senggugut, keputihan dan sebagai kacip fatimah moden tau! sekali, memang ada kelebihan untuk masalah alergi.

Bersyukur sangat dipertemukan dengan Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuhan ni. Khasiat dia memang banyak, nak ambil pun mudah saja... melalui tablet saja. Lepas tu, memang makan seafood dengan gembira dan tak susah hati dah hihi

BAGAIMANA ALFALFA MERAWAT MASALAH ALERGI/GATAL?


Alfalfa mempunyai antihistamin semulajadi yang berupaya melegakan simptom gatal- gatal dan alergi. Plus, ia mempunyai kelebihan menguatkan sistem imun. Ia boleh membantu tingkatkan halangan tubuh kepada punca alahan bila kita makan seafood.

Kat sini, saya nak kongsi lebih banyak kelebihan Alfalfa Complex ni


KELEBIHAN ALFALFA COMPLEX


1. Melegakan sakit- sakit sendi dan belakang

2. Membantu menghilangkan kelesuan dan tekanan

3. Merawat masalah alergi dan resdung

4. Memberi kelegaan semasa period

5. Membantu mengurangkan arthritis

6. Membantu mengurangkan asma atau lelah

7. Mencuci usus dan membuang toksik

8. Membantu membuang angin

9. Membantu mencuci buah pinggang dan kencing kotor

10. Meneutralkan asid badan

11. Membantu masalah keputihan

12. Kacip fatimah moden

13. Membesar dan menegangkan payudara

14. Memulihkan urat selepas bersalin

15. Milk booster

16. Menyingkir lemak

17. Mencuci hati, darah dan usus

18. Melegakan senggugut kuat


Antara set- set dalam Shaklee yang mempunyai Alfalfa Complex di dalamnya:

  • Set slimming
  • Set resdung
  • Set milk booster
  • Set kesuburan
  • Set bersalin/ berpantang

Jadi, pada sesiapa yang mempunyai masalah alergi atau gatal- gatal masa makan seafood macam saya dulu, atau ada masalah lain yang boleh dirawat dengan bantuan Alfalfa, awak wajib cuba produk ni. Apa salahnya kalau kita berikhtiar kan? :)


For order and consultation,
Syamimi

Emel: sfatin29@gmail.com
Whatsapp : 019- 4135838
FB: Syamimi Fatin atau Sweet Ivy Style (page)
Shaklee ID: 1185438

Friday, March 27, 2015

Kebaikan dan Kelebihan Omega Guard Shaklee

Assalamualaikum semua :)

Harini nak share pasal Omega Guard by Shaklee yang terkenal untuk kurus as ia membakar lemak, baik untuk otak, dan juga baik untuk perkembangan otak bayi.



Kenapa saya memilih untuk ambil Omega Guard Shaklee?

First, untuk tujuan menurunkan berat badan. Hasilnya? Dah muat baju kurung yang bersaiz 36, kalau tak, nak masuk pun tak muat hehe... memang risau dan stres bila baju tak muat. nak letak gambar testimoni tapi ada bahagian yang belum kecil lagi jadi kita tunggu ya, dah kurus betul saya bagi gambar. barulah orang percaya kan?

Fungsi Omega Guard dalam membantu kita kurus ialah membakar lemak- lemak mendap dalam badan iaitu lemak yang tak diperlukan.Plus, ia menghalang pembentukan hormon cortisole yang menggalakkan penyimpanan lemak.

Selain itu, saya ambil Omega Guard ni untuk mengawal tahap kolesterol dalam badan. yelah, risau kan dekat Malaysia yang sememangnya popular dengan Syurga Makanan, banyak makanan berkolesterol tinggi yang tak dapat dielakkan. Risau kalau- kalau makanan yang diambil terlebih dari kadar kolesterol yang sepatutnya kita ambil setiap hari. Jadi, telan aje Omega Guard selepas makan, dah tak risau hihi

Sebab yang ketiga, saya teruja tengok kelebihan dan keistimewaan Omega Guard Shaklee yang lain. Memang banyak manfaatnya. Lagipun, Omega Guard Shaklee adalah dari minyak ikan terbaik di dunia. Jadi di sini saya kongsikan kelebihan dan manfaat Omega Guard Shaklee pada semua:

KELEBIHAN DAN MANFAAT OMEGA GUARD SHAKLEE:

  1. Merendahkan kolesterol
  2. Mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL
  3. Mengawal masalah obesiti
  4. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah- merahan
  5. Mencegah salur darah dari tersumbat
  6. Membantu menyihatkan paru- paru
  7. Omega 3 dapat mengelak strok 
  8. Mengekalkan tekanan normal darah
  9. Mengurangkan sakit kepala
  10. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan 
  11. Mengurangkan risiko penyakit jantung
  12. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak- kanak
  13. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
  14. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
  15. sangat bagus untuk ibu mengandung kerana Omega membantu perkembangan otak janin
  16. Meningkatkan perkembangan memori kanak- kanak
  17. Omega 3 memperbaiki masalah alahan kulit seperti ekzema dan psoriasis
  18. Mengurangkan penyakit seperti lelah, hepatitis dan SLE
  19. Omega 3 membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
  20. Membantu menentang kanser paru- paru, payudara, kanser prostat, dan kanser kolon
  21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
  22. Memelihara fungsi sendi
  23. Mencegah penyakit gout
Selain itu, asid lemak Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard penting untuk tubuh badan kita. Ia tidak boleh dihasilkan oleh badan, jadi kita kena ambil sendiri sumber asid lemak omega 3 ni. 



MANFAAT OMEGA 3 UNTUK KESIHATAN:

  • Mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Menyihatkan mata
  • Menurunkan kadar kolesterol tinggi
  • Meningkatkan kesihatan otak
  • Mencegah penyakit Alzheimer
  • Mengurangkan tekanan emosi dan kemurungan
  • Mencegah insomnia
  • Mengurangkan masalah lupa

Memang tak dapat dinafikan banyak sangat manfaat Omega Guard Shaklee ni. Jom dapatkannya untuk kesihatan anda dan keluarga. ya, satu keluarga boleh amalkan Omega Guard Shaklee... jadi pastikan ia supplement wajib ada di rumah anda!


For orders, product suggestion and consultation,

Emel: sfatin29@gmail.com
Whatsapp : 019- 4135838
FB: Syamimi Fatin atau Sweet Ivy Style (page)
Shaklee ID: 1185438

Thursday, March 26, 2015

Herbal Blend Multi- Purpose Cream yang hebat!

Assalamualaikum dan selamat pagi awak semua :)

Harini nak bercerita sikit pasal 1 produk Shaklee yang WAJIB ada dalam setiap rumah. Sebelum tu, siapa tak follow lagi instagram mimi? Jom follow untuk lebih banyak info and testimoni.

Follow: @shaklee_bymimi

OK, Produk yang saya cakap tu ialah HERBAL BLEND MULTI- PURPOSE CREAM yang sangat hebat dan boleh digunakan oleh semua lapisan masyarakat, dari baby sampailah mak ayah baby, atok moyang baby hihi...

Cream ni memang best dan semulajadi. Ia dingin, menenangkan, bermenthol, tidak berminyak dan diperbuat daripada ekstrak herba semulajadi iaitu sage, horse chestnut, yarrow dan rosemary.



KEGUNAAN HERBAL BLEND MULTI- PURPOSE CREAM

  • Merawat ekzema dan gatal- gatal kerana digigit serangga
Biasanya yang paling saya tak tahan digigit nyamuklah! gatalnyaaa la rasa kan? awak pun mesti rasa macam tu. Boleh try Herbal Blend ni insyaAllah berkesan, sapu je kat tempat kena gigit tu. Sama juga kalau kena ekzema, sapu je nipis- nipis.


  • Ubat luka dan melecur
Boleh menjadi pengganti minyak gamat. Kadang- kadang kita pun tak tahu bila nak jadi sesuatu kan? contoh macam jari terhiris kena pisau ke terkena minyak panas sikit ke waktu goreng ikan, jadi boleh guna Herbal Blend juga. Memang patut simpan satu kat rumah.


  • Menghilangkan parut
Kalau kena chicken pox kan ada parut yang susah nak hilang? haaa boleh juga sapu Herbal Blend ni.


  • Melegakan ruam dan rasa pedih pada bayi

Baby selalu ada masalah ruam kan? Bila dia ruam, akan rasa pedih dan tak selesa, so bolehlah sapu Herbal Blend hebat ni. Berkesan tau, cubalah! Lagipun krim ni tak bahaya untuk baby.


  • Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah
haaa yang ni best! sebabnya memang rasa tak best gila bila tumit kaki keras macam bersisik. Boleh lembutkan dengan Herbal Blend, nanti tumit tu jadi lembut dan licin je, barulah kaki kita comel!


  • Sebagai daily lotion
Daily lotion pun boleh juga... Tak melekit pun tau!


Banyakkan kegunaan Herbal Blend dari Shaklee? Harganya pun murah sahaja,., tapi dapat manfaat yang begitu banyak... boleh digunakan oleh semua orang pulak tu! Plus, Herbal Blend ni selamat dan tak mengandungi bahan kimia yang berbahaya macam steroid. Sebab tu lah Herbal Blend menjadi pilihan saya dan tentunya awak pun patut jadikan ia pilihan hati.


Kalau nak order atau any pertanyaan, boleh contact saya:

Emel: sfatin29@gmail.com
Whatsapp : 019- 4135838
FB: Syamimi Fatin atau Sweet Ivy Style (page)
Shaklee ID: 1185438

Wednesday, March 25, 2015

Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP) dan Kelainannya

Assalam and happy Wednesday!

Alhamdulillah sejak sharing dekat blog, fb dan ig, ada jugak kawan- kawan yg tanya duk pung pang pung pang sana sini pasal ESP ni, best sangat ke ESP ni? Kenapa dia produk HOT SELLING dalam Shaklee?

why? why? why? hihi ok sabar...

Nak tau sebab apa? sebab ESP ni memang ALL IN ONE supplement tau. Bagus untuk sesiapa yg mementingkan KECANTIKAN dan KESIHATAN dan Sesuai sangat untuk awak yg susah nak makan supplement jenis pil/ tablets sebabnya ESP ni just bancuh atau shake saje. terus boleh minum. Rasa dia sedap pulak tu... mimi sendiri tertunggu- tunggu time nak ber- ESP sebab sedap, tak sabar! hihi

Pic from Google 

Antara KEBAIKAN ESP:

  • ESP memberi rasa TENAGA dan RASA KENYANG BERPANJANGAN. sesuai untuk yg berdiet tu

  • ESP mencantik dan menghaluskan kulit kita, bukan muka sahaja tapi seluruh tubuh ye. ESP ni buat kulit kita makin GEBU, HALUS, dan CERAH

  • ESP memudarkan PARUT JERAWAT 

  • ESP membantu mereka yang nak SLIM

  • ESP membantu MENAMBAH SUSU BADAN (milk booster)

  • ESP membantu mengekalkan KESIHATAN tubuh

  • ESP membantu wanita yg PLAN NAK PREGNANT

Kalau nak tahu lebih banyak lagi tentang kelebihan dan manfaat ESP, baca di sini ESP SHAKLEE YANG SANGAT BEST

Ramai yg dah merasai kehebatan ESP ni, dan terus konsisten sebab dah jatuh cinta habis dengan supplement bagus ni. Nanti sy share testimoni dalam next entry ye... Sebelum tu, sy kongsikan macam mana lainnya kacang soya iaitu asas ESP ni dari kacang soya lain kat pasaran tu. 

KELAINAN KACANG SOYA ESP DARI KACANG SOYA LAIN

1. ESP tidak mengandungi kolesterol, rendah lemak dan mempunyai indeks glisemik yg rendah.

ESP ialah supplement yg dibuat daripada kacang soya yg rendah lemak, tiada kolesterol dan mempunyai indeks glisemik rendah, Indeks glisemik rendah ni penting sangat untuk membantu mengekalkan tahap gula dalam darah. Jadi, ESP ni boleh membantu pesakit Diabetes juga.

Pic from Shaklee

2. ESP Shaklee menggunakan kacang soya Non- Genetically Modified Organism / NON- GMO 

Non- GMO bermaksud kacang soya ni tak diubah genetiknya dan disahkan melalui Identity Preservation Program yang memastikan soya yg digunakan dipantau dengan ketat dari mula sampai habis. Jadi tak perlu risau, ia memang selamat. Kalau pernah terbaca tentang bahaya kacang soya, itu disebabkan oleh kacang soya yg diubah genetiknya. So, make sure anda ambil dari sumber yg original, semulajadi dan sihat ye.

3. ESP Shaklee mengandungi 9 asid amino penting 

9 asid amino ni penting untuk tubuh kita menghasilkan hormon, antibodi dan enzime. Jika kurang 1 asid amino ni, ia boleh menyebabkan sistem imun kita berkurang dan banyak fungsi utama badan akan delay.

4. ESP membantu penyerapan vitamin lain dalam badan

Pengambilan ESP membantu penyerapan vitamin lain seperti zinc ke dalam badan. Jika protein kita cukup, sel dapat menyerap zat- zat dari vitamin lain yg kita ambil dengan lebih efektif. tahu tak, kalau nutrien tak diserap, maka rugilah kita ambil kan?

5. Proses pembersihan tidak menggunakan alkohol

Ini penting untuk mengekalkan isoflavone dalam kacang soya. Jika dicuci dengan alkohol, 88% isoflavone akan termusnah. Soya yg mengandungi isoflavone akan bertukar menjadi phytoestrogens di dalam badan, ia juga dikenali sebagai hormon estrogen. Isoflavone penting untuk mengurangkan risiko kanser payu dara, paru- paru, dan prostat.

6. Tiada proses pemanasan semasa pembuatan ESP

Protein mudah termusnah dalam suhu yg tinggi atau panas. Jadi oleh sebab tiada proses pemanasan, kandungan protein dalam kacang soya ESP ni terpelihara.
Pic from Shaklee


7. ESP mengandungi 50 % kandungan kalsium


50% kalsium membantu memelihara tulang kita, kan dah kata ALL IN ONE hihi

Inilah antara sebab- sebab ramai yg memilih ESP dari sumber protein yg berasaskan kacang soya bermutu tinggi. Anda bila lagi nak mencuba? Jangan tunggu sampai PROMOSI ESP habis LAGI 3 HARI! 

Promo ESP sampai 28hb Mac ni aje ye... Lepas tu memang confirm naik harga. Jangan menangis lagi sayang, sempat lagi nak grab dan buat stok banyak- banyak. Sempena promo ni, sy nak buat SPECIAL OFFER tau! nak tau kena tanya saya la ye :)

Trusted Shaklee Independent Distributor
Syamimi Fatin
Emel: sfatin29@gmail.com
Whatsapp : 019- 4135838
IG: @shaklee_bymimi
FB: Syamimi Fatin atau Sweet Ivy Style (page)
Shaklee ID: 1185438


 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI