HOME DAFTAR AHLI SHAKLEE BISNES SHAKLEE CONTACT

Sunday, March 29, 2015

Cerita Saya dan Alfalfa Complex Shaklee

Assalamualaikum and happy Sunday!

Harini dah 29 Mac, sekejap je dah nak masuk April kan... rasa macam baru je masuk tahun baru. tup tup, dah jauh tinggalkan bulan Januari.

Kali ni, saya nak cerita mengenai Alfalfa Complex dari Shaklee yang saya dah consume lama dah, tapi saya mengaku baru start konsisten sebulan dua nih. sebelum nih, biar aje jadi hiasan hihi... rugi sangat beli supplement tapi tak makan. tapi sekarang, saya bukan macam tu lagi... saya sangat disiplin ye ambil supplements sekarang. tambah- tambah lagi bila tahu banyak kelebihannya dan dah rasa sendiri.





Nak dijadikan cerita, saya ni ada alergi pada mulut bila makan seafood. tak tahu nak cakap kat mulut atau bibir, sebab bila makan seafood automatik naik macam bintik dan bengkak di bibir, memang terus naik... kadang tak sempat nak telan bagi habis lagipun seafood tu terus kena. dahla bibir ni jenis tebal, sexy kot bila bengkak! haha pastu malu duk terketap- ketap bibir tu.

tak tahu lah sejak bila kena sebab seingat saya, time kecik takde pun. elok je makan seafood macam ketam, sotong dan udang. yang tak bestnya, seafood memang all time favourite terutama ketam! ketam masak lemak cili padi slrrrpppp meleleh ayaq lioq ni haaa...

dah tu, sebab suka sangat saya makan je, bantai je sebab teringin sangat. selalu makan sikit je sebab tak berani jugak makan banyak. sebenarnya, bila dah rasa gatal kat bibir tu, terus rasa tak nak dah makan sebab rasa gatal tu memang tak best langsung okay! lebih tak best lagi bila makan kuew teow ladna yang campur sekali seafood pun boleh dapat gatal- gatal dan bengkak kat mulut.

selepas saya consume Alfalfa ni, memang dia mengatasi masalah alergi/ gatal bila makan seafood. actually, consume produk ni bukan sebab alergi, tapi sebab nak detox, lawas, kurus! hihi... baru nih, adalah makan ketam masak lemak cili padi. Ya Allah terkejut sangat sebab tak rasa langsung gatal- gatal ke, alergi semua lepas makan ketam.

Lepas tu, teringat supplement Alfalfa nih, double check ada ke kelebihan dia untuk mengatasi masalah alergi pada seafood sebab produk ni terkenal untuk lawas, kurus, senggugut, keputihan dan sebagai kacip fatimah moden tau! sekali, memang ada kelebihan untuk masalah alergi.

Bersyukur sangat dipertemukan dengan Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuhan ni. Khasiat dia memang banyak, nak ambil pun mudah saja... melalui tablet saja. Lepas tu, memang makan seafood dengan gembira dan tak susah hati dah hihi

BAGAIMANA ALFALFA MERAWAT MASALAH ALERGI/GATAL?


Alfalfa mempunyai antihistamin semulajadi yang berupaya melegakan simptom gatal- gatal dan alergi. Plus, ia mempunyai kelebihan menguatkan sistem imun. Ia boleh membantu tingkatkan halangan tubuh kepada punca alahan bila kita makan seafood.

Kat sini, saya nak kongsi lebih banyak kelebihan Alfalfa Complex ni


KELEBIHAN ALFALFA COMPLEX


1. Melegakan sakit- sakit sendi dan belakang

2. Membantu menghilangkan kelesuan dan tekanan

3. Merawat masalah alergi dan resdung

4. Memberi kelegaan semasa period

5. Membantu mengurangkan arthritis

6. Membantu mengurangkan asma atau lelah

7. Mencuci usus dan membuang toksik

8. Membantu membuang angin

9. Membantu mencuci buah pinggang dan kencing kotor

10. Meneutralkan asid badan

11. Membantu masalah keputihan

12. Kacip fatimah moden

13. Membesar dan menegangkan payudara

14. Memulihkan urat selepas bersalin

15. Milk booster

16. Menyingkir lemak

17. Mencuci hati, darah dan usus

18. Melegakan senggugut kuat


Antara set- set dalam Shaklee yang mempunyai Alfalfa Complex di dalamnya:

  • Set slimming
  • Set resdung
  • Set milk booster
  • Set kesuburan
  • Set bersalin/ berpantang

Jadi, pada sesiapa yang mempunyai masalah alergi atau gatal- gatal masa makan seafood macam saya dulu, atau ada masalah lain yang boleh dirawat dengan bantuan Alfalfa, awak wajib cuba produk ni. Apa salahnya kalau kita berikhtiar kan? :)


For order and consultation,
Syamimi

Emel: sfatin29@gmail.com
Whatsapp : 019- 4135838
FB: Syamimi Fatin atau Sweet Ivy Style (page)
Shaklee ID: 1185438

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI