HOME JADI PENGEDAR SHAKLEE RESEPI CONTACT SUPERSTAR FIGHTER

Friday, March 27, 2015

Kebaikan dan Kelebihan Omega Guard Shaklee

Assalamualaikum semua :)

Harini nak share pasal Omega Guard by Shaklee yang terkenal untuk kurus as ia membakar lemak, baik untuk otak, dan juga baik untuk perkembangan otak bayi.



Kenapa saya memilih untuk ambil Omega Guard Shaklee?

First, untuk tujuan menurunkan berat badan. Hasilnya? Dah muat baju kurung yang bersaiz 36, kalau tak, nak masuk pun tak muat hehe... memang risau dan stres bila baju tak muat. nak letak gambar testimoni tapi ada bahagian yang belum kecil lagi jadi kita tunggu ya, dah kurus betul saya bagi gambar. barulah orang percaya kan?

Fungsi Omega Guard dalam membantu kita kurus ialah membakar lemak- lemak mendap dalam badan iaitu lemak yang tak diperlukan.Plus, ia menghalang pembentukan hormon cortisole yang menggalakkan penyimpanan lemak.

Selain itu, saya ambil Omega Guard ni untuk mengawal tahap kolesterol dalam badan. yelah, risau kan dekat Malaysia yang sememangnya popular dengan Syurga Makanan, banyak makanan berkolesterol tinggi yang tak dapat dielakkan. Risau kalau- kalau makanan yang diambil terlebih dari kadar kolesterol yang sepatutnya kita ambil setiap hari. Jadi, telan aje Omega Guard selepas makan, dah tak risau hihi

Sebab yang ketiga, saya teruja tengok kelebihan dan keistimewaan Omega Guard Shaklee yang lain. Memang banyak manfaatnya. Lagipun, Omega Guard Shaklee adalah dari minyak ikan terbaik di dunia. Jadi di sini saya kongsikan kelebihan dan manfaat Omega Guard Shaklee pada semua:

KELEBIHAN DAN MANFAAT OMEGA GUARD SHAKLEE:

  1. Merendahkan kolesterol
  2. Mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL
  3. Mengawal masalah obesiti
  4. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah- merahan
  5. Mencegah salur darah dari tersumbat
  6. Membantu menyihatkan paru- paru
  7. Omega 3 dapat mengelak strok 
  8. Mengekalkan tekanan normal darah
  9. Mengurangkan sakit kepala
  10. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan 
  11. Mengurangkan risiko penyakit jantung
  12. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak- kanak
  13. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
  14. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
  15. sangat bagus untuk ibu mengandung kerana Omega membantu perkembangan otak janin
  16. Meningkatkan perkembangan memori kanak- kanak
  17. Omega 3 memperbaiki masalah alahan kulit seperti ekzema dan psoriasis
  18. Mengurangkan penyakit seperti lelah, hepatitis dan SLE
  19. Omega 3 membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
  20. Membantu menentang kanser paru- paru, payudara, kanser prostat, dan kanser kolon
  21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
  22. Memelihara fungsi sendi
  23. Mencegah penyakit gout
Selain itu, asid lemak Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard penting untuk tubuh badan kita. Ia tidak boleh dihasilkan oleh badan, jadi kita kena ambil sendiri sumber asid lemak omega 3 ni. 



MANFAAT OMEGA 3 UNTUK KESIHATAN:

  • Mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Menyihatkan mata
  • Menurunkan kadar kolesterol tinggi
  • Meningkatkan kesihatan otak
  • Mencegah penyakit Alzheimer
  • Mengurangkan tekanan emosi dan kemurungan
  • Mencegah insomnia
  • Mengurangkan masalah lupa

Memang tak dapat dinafikan banyak sangat manfaat Omega Guard Shaklee ni. Jom dapatkannya untuk kesihatan anda dan keluarga. ya, satu keluarga boleh amalkan Omega Guard Shaklee... jadi pastikan ia supplement wajib ada di rumah anda!


For orders, product suggestion and consultation,

Emel: sfatin29@gmail.com
Whatsapp : 019- 4135838
FB: Syamimi Fatin atau Sweet Ivy Style (page)
Shaklee ID: 1185438

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI