HOME JADI PENGEDAR SHAKLEE RESEPI CONTACT SUPERSTAR FIGHTER

Wednesday, March 25, 2015

Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP) dan Kelainannya

Assalam and happy Wednesday!

Alhamdulillah sejak sharing dekat blog, fb dan ig, ada jugak kawan- kawan yg tanya duk pung pang pung pang sana sini pasal ESP ni, best sangat ke ESP ni? Kenapa dia produk HOT SELLING dalam Shaklee?

why? why? why? hihi ok sabar...

Nak tau sebab apa? sebab ESP ni memang ALL IN ONE supplement tau. Bagus untuk sesiapa yg mementingkan KECANTIKAN dan KESIHATAN dan Sesuai sangat untuk awak yg susah nak makan supplement jenis pil/ tablets sebabnya ESP ni just bancuh atau shake saje. terus boleh minum. Rasa dia sedap pulak tu... mimi sendiri tertunggu- tunggu time nak ber- ESP sebab sedap, tak sabar! hihi

Pic from Google 

Antara KEBAIKAN ESP:

  • ESP memberi rasa TENAGA dan RASA KENYANG BERPANJANGAN. sesuai untuk yg berdiet tu

  • ESP mencantik dan menghaluskan kulit kita, bukan muka sahaja tapi seluruh tubuh ye. ESP ni buat kulit kita makin GEBU, HALUS, dan CERAH

  • ESP memudarkan PARUT JERAWAT 

  • ESP membantu mereka yang nak SLIM

  • ESP membantu MENAMBAH SUSU BADAN (milk booster)

  • ESP membantu mengekalkan KESIHATAN tubuh

  • ESP membantu wanita yg PLAN NAK PREGNANT

Kalau nak tahu lebih banyak lagi tentang kelebihan dan manfaat ESP, baca di sini ESP SHAKLEE YANG SANGAT BEST

Ramai yg dah merasai kehebatan ESP ni, dan terus konsisten sebab dah jatuh cinta habis dengan supplement bagus ni. Nanti sy share testimoni dalam next entry ye... Sebelum tu, sy kongsikan macam mana lainnya kacang soya iaitu asas ESP ni dari kacang soya lain kat pasaran tu. 

KELAINAN KACANG SOYA ESP DARI KACANG SOYA LAIN

1. ESP tidak mengandungi kolesterol, rendah lemak dan mempunyai indeks glisemik yg rendah.

ESP ialah supplement yg dibuat daripada kacang soya yg rendah lemak, tiada kolesterol dan mempunyai indeks glisemik rendah, Indeks glisemik rendah ni penting sangat untuk membantu mengekalkan tahap gula dalam darah. Jadi, ESP ni boleh membantu pesakit Diabetes juga.

Pic from Shaklee

2. ESP Shaklee menggunakan kacang soya Non- Genetically Modified Organism / NON- GMO 

Non- GMO bermaksud kacang soya ni tak diubah genetiknya dan disahkan melalui Identity Preservation Program yang memastikan soya yg digunakan dipantau dengan ketat dari mula sampai habis. Jadi tak perlu risau, ia memang selamat. Kalau pernah terbaca tentang bahaya kacang soya, itu disebabkan oleh kacang soya yg diubah genetiknya. So, make sure anda ambil dari sumber yg original, semulajadi dan sihat ye.

3. ESP Shaklee mengandungi 9 asid amino penting 

9 asid amino ni penting untuk tubuh kita menghasilkan hormon, antibodi dan enzime. Jika kurang 1 asid amino ni, ia boleh menyebabkan sistem imun kita berkurang dan banyak fungsi utama badan akan delay.

4. ESP membantu penyerapan vitamin lain dalam badan

Pengambilan ESP membantu penyerapan vitamin lain seperti zinc ke dalam badan. Jika protein kita cukup, sel dapat menyerap zat- zat dari vitamin lain yg kita ambil dengan lebih efektif. tahu tak, kalau nutrien tak diserap, maka rugilah kita ambil kan?

5. Proses pembersihan tidak menggunakan alkohol

Ini penting untuk mengekalkan isoflavone dalam kacang soya. Jika dicuci dengan alkohol, 88% isoflavone akan termusnah. Soya yg mengandungi isoflavone akan bertukar menjadi phytoestrogens di dalam badan, ia juga dikenali sebagai hormon estrogen. Isoflavone penting untuk mengurangkan risiko kanser payu dara, paru- paru, dan prostat.

6. Tiada proses pemanasan semasa pembuatan ESP

Protein mudah termusnah dalam suhu yg tinggi atau panas. Jadi oleh sebab tiada proses pemanasan, kandungan protein dalam kacang soya ESP ni terpelihara.
Pic from Shaklee


7. ESP mengandungi 50 % kandungan kalsium


50% kalsium membantu memelihara tulang kita, kan dah kata ALL IN ONE hihi

Inilah antara sebab- sebab ramai yg memilih ESP dari sumber protein yg berasaskan kacang soya bermutu tinggi. Anda bila lagi nak mencuba? Jangan tunggu sampai PROMOSI ESP habis LAGI 3 HARI! 

Promo ESP sampai 28hb Mac ni aje ye... Lepas tu memang confirm naik harga. Jangan menangis lagi sayang, sempat lagi nak grab dan buat stok banyak- banyak. Sempena promo ni, sy nak buat SPECIAL OFFER tau! nak tau kena tanya saya la ye :)

Trusted Shaklee Independent Distributor
Syamimi Fatin
Emel: sfatin29@gmail.com
Whatsapp : 019- 4135838
IG: @shaklee_bymimi
FB: Syamimi Fatin atau Sweet Ivy Style (page)
Shaklee ID: 1185438


No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI