HOME JADI PENGEDAR SHAKLEE RESEPI CONTACT SUPERSTAR FIGHTER

Friday, April 17, 2015

Kelebihan dan Manfaat Sustained Released Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum semua :D

Haritu ada customer whatsapp "sis, vitamin C ni ada stok tak? saya nak!" Haa.. nak tau kenapa dia tanya macam ni, sebab Vitamin C Shaklee ni HOT DEMAND, pernah takde stok kat Malaysia tau! Haaa dahsyat kan?

Seperti yang kita tahu, Vitamin C ni banyak sangat kelebihannyakan tak kira dari segi kesihatan mahupun kecantikan. Kalau perempuan lagilah suka Vitamin C ni sebab bagus untuk kecantikan! Kita memang perlukan Vitamin C dalam diet seharian, lagipun badan kita tak boleh menghasilkan sendiri vitamin C.

Vitamin C merupakan nutrien yang mempunyai fungsi menyeluruh yang dapat menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, kekuatan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot, dan pembuluh darah.



Antara kebaikan Vitamin C:


1. Meningkatkan sistem imun- Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik dan menguatkan sistem imun. Vitamin C merupakan anti histamin semulajadi jadi, ia membantu mengawal alergi dengan mengurangkan histamin.

2. Mencantikkan kulit- sekarang kalau kita tengok banyak sangat skincare yang mengandungi vitamin C kan? Nak tahu sebab apa? Vitamin C ni mengurangkan kedutan, tanda- tanda penuaan, menganjalkan kulit, dan melindungi dari sinar UV yang bahaya.Vitamin C juga membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmentasi. Pigmen lah penyebab utama berlakunya jeragat.

3. Membantu menyembuhkan luka- Vitamin C diperlukan untuk penghasilan kolagen. Kolagen ialah sejenis protein dalam tisu badan seperti kulit, muscle dan ligamen, Jadi vitamin C membantu dalam menyembuhkan pelbagai jenis luka, dari sekecilnya sampailah luka dalam, dan tulang patah.

4. Meransang pembentukan kolagen- Kolagen (collagen) ialah sebatian asas bagi otot, tisu, gusi dan tulang rawan.

5. Memerangi kanser- Vitamin C ialah anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan meransang pengeluaran T-cells untuk melawan sel cancer dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dengan berkesan.

6. Membaiki imsomnia- Bagi mereka yang mengalami masalah susah tidur, pengambilan vitamin C setiap hari boleh membaiki insomnia, stres dan masalah mental seperti keresahan. Ia bertindak sebagai anti- stres.


Manfaat Vitamin C yang lain:


  • Meransang pembentukan kolagen
  • Membantu mengekalkan kulit yang awet muda
  • Mencerahkan kulit secara semulajadi
  • Mengecilkan pori- pori muka
  • Mencerahkan kulit secara sekata
  • Merawat tona kulit tak sekata
  • Mengurangkan pertumbuhan jerawat pasir
  • Mengurangkan gejala kulit kusam
  • Menjadikan kulit lebih anjal dan berseri- seri
  • Kelihatan lebih muda dari usia sebenar
  • Membantu mengecutkan jerawat
  • Mengatasi masalah kulit berminyak
  • Menjadikan kulit lebih lembut dan halus
  • Menguatkan imunisasi badan
  • Mengurangkan simptom demam
  • Mengurangkan kesan sunburn
  • Mengurangkan selesema
  • Mengelak daripada uban
  • Mengawal kompiklasi diabetes
  • Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan
  • Menggantikan tisu yang rosak dan menyembuhkan luka
  • Membantu penghasilan kolagen dalam badan
  • Menjadikan kulit lebih gebu
  • Membantu kulit sensitif seperti resdung dan ekzema
  • Merendahkan tekanan darah tinggi
  • Menghalang dari terkena serangan jantung


Kesan kekurangan Vitamin C ni boleh membawa kepada penyakit Skurvi yang boleh menyebabkan kita berasa lemah, mengalami kerosakan gigi, tulang rapuh, penghasilan kolagen terjejas dan pendarahan pada gusi.




Perbezaan Sustained Released Vitamin C Shaklee dengan Vitamin C lain:


  • Vitamin C Shaklee bersifat Sustained Released. Apa tu sustained released? Maksudnya kandungan Vitamin C dilepaskan secara perlahan- lahan supaya badan kita mendapat khasiat Vitamin C ni secara berterusan dan menyeluruh selama 5 jam. so, takdelah ia larut dalam air je, dan menjadi sia- sia.
  • 1 tablet mengandungi 500mg Vitamin C sebanyak 7 biji setengah oren
  • Membekalkan 'bioflavinoid' dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg. Ia bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C.
  • Ada dalam bentuk yang boleh dikunyah, chewable Vitamin C yang boleh diambil oleh kanak- kanak atau orang dewasa yang susah nak telam tablet.





1 botol Vitamin C Shaklee ada 180 tablet dan tahan selama 6 bulan... means setahun cuma perlu beli 2 kali aje. Jimat tak? Of coursela JIMAT hehe jadi bagi siapa yang nak kesihatan yang baik dan kecantikan kulit, silalah jadikan pengambilan Vitamin C ni as daily routine. For those yang nak order boleh whatsapp mimi 019- 4135838 for fast reply, atau contact saya dengan cara lain

email: sfatin29@gmail.com
fb: sweet ivy style @ syamimi fatin
ig: @shaklee_bymimi



Berminat nak join jadi ahli Shaklee dengan hanya RM80 dan dapat harga ahli yang lebih jimat hingga 15- 20 % ? Silap- silap dapat bonus lagi next month haaa kalau  nak, just contact mimi ok :)

Wednesday, April 8, 2015

10 Sebab Anda Perlukan Vivix Shaklee

Assalamualaikum semua :D



Harini saya nak share mengenai 1 produk Shaklee yg memang famous, mungkin awak pun pernah dengar VIVIX SHAKLEE atau ada yang panggil SIRAP SHAKLEE. Okay, apa keistimewaan Vivix ni?

Vivix ni dicipta selepas penyelidikan bertahun- tahun oleh Shaklee dan ia merupakan supplemen anti- penuaan (anti aging) terbaik di dunia. Mengapa Vivix supplemen terbaik dan diperlukan?

Tonton VIDEO mengenai kebaikan Vivix

1. Vivix membantu melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia

2. Vivix mengurangkan pembentukan AGE proteins yang boleh merosakkan sel

3. Vivix menyokong kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular

4. Vivix menyokong kesihatan otak

5. Vivix meningkatkan fungsi sistem imun

6. Vivix menggalakkan jangka hayat sel lebih lama

7. Vivix membekalkan antioksida untuk melawan radikal bebas

8. Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel

9. Vivix mengawal genetik dan membantu melambatkan penuaan sel

10. Vivix menggalakkan penuaan yang sihat



The ingredients in Vivix have been shown to help protect and repair DNA damage, positively influence longevity genes, re-populate mitochondria to produce energy, and slow formation of AGE proteins (plaque in your cells). (source)


ANTARA MANFAAT DAN KEBAIKAN VIVIX:

  • Mengelakkan KANSER PAYUDARA
  • Untuk kelihatan AWET MUDA
  • Mengelakkan OBESITI & GEMUK
  • Mengurangkan gatal yg disebabkan oleh RESDUNG
  • Mengurangkan JERAWAT & JERAGAT
  • Mengelakkan CYST & FYBROID. Untuk yg sedia ada, InsyaAllah Vivix boleh membantu mengecutkan
  • Meningkatkan KESIHATAN
  • Bagus untuk MEMBUNUH SEL KANSER
  • Bagus untuk HEAVY SMOKER menghentikan ketagihan pada rokok

  

Vivix ialah supplemen terbaik untuk anda yang mementingkan kesihatan dan kecantikan. Bagi anda atau keluarga yang menghidapi penyakit kencing manis, darah tinggi, penyakit jantung dan penyakit lain, tak mahu telan macam- macam jenis ubat atau pil, ambillah Vivix Shaklee ni insyaallah dengan 1 sudu sehari dan konsisten, anda akan melihat sendiri perubahan baik dari pengambilan Vivix! 

Kalau ibu bapa yang jenis tak suka susahkan anak kirim wang tetiap bulan tu, moleklah kalau kirim supplemen Vivix. Ia lebih bermakna kan kalau kita tengok ibu bapa kita sihat dan bertenaga? :)

Harga Vivix memang tak dinafikan mahal bagi sesetengah orang tapi sebenarnya ia sangat berbaloi dengan manfaat yang diberi. Tak percaya kena cuba dulu, jangan risau saya akan beri harga terbaik beserta tips dan consultation hanya untuk customers saya. :)

Untuk booking, order dan consultation boleh whatsapp di 019-4135838 ye :)




Friday, April 3, 2015

GLA Complex Untuk Kesuburan dan Kecantikan

Assalamualaikum kesayangan semua...

Biasa dengar tak Evening Primrose Oil (EPO)? Mesti biasa dengar kan, supplement yang hot dan dikenali oleh wanita baik yang single atau yang dah berkahwin. haaa jangan tak tahu, dalam Shaklee pun ada EPO tau, ia dikenali sebagai GLA (gamma- linolenic acid).

EPO memang kaya dengan sumber dari GLA. GLA Complex Shaklee memang special dan lain dari EPO lain sebab ia mengandungi minyak borage, minyak bunga matahari dan Vitamin E yang asli tau.

FUNGSI DAN KELEBIHAN GLA COMPLEX SHAKLEE

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (Pre- Menstrual Syndrome)
  • Membantu dalam menangani Menopouse
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri
  • Membantu menangani ekzema
  • Melegakan symptom akibat Rhamatoid Artritis
  • Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan immuniti badan
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan 'blood clot' yang menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis
  • Mengawal kolesterol
  • Bagus untuk saraf
  • Boleh menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, dan bersisik

Kalau wanita yang mempunyai masalah senggugut teruk, haid tidak teratur, sukar hamil, PMS, menopouse, dan cyst memang saya suggest consume GLA Complex ni. Kalau yang tiada masalah macam saya sebut ni pun, saya suggest ambil GLA. Sebab apa? yelah, sebagai perempuan, banyak yang kita nak jaga luar dan dalam. Kalau boleh nak lah cantik dan sihat dari luar dan juga dalam, kan? Dari awal dan muda ni lah, kita nak kena jaga supaya tiada masalah di kemudian hari. 



My Experience

Saya memang ambil GLA nih sebab ia baik untuk kesihatan dalaman wanita dan kecantikan kulit. Pengalaman sendiri lepas consume GLA Complex Shaklee ialah kuku saya sihat dan rambut dah kurang sangat gugurnya! Excited dan happy sebab dulu boleh dikata pegang rambut je, mesti takut. Mana taknya, banyak rambut gugur! Then, kulit pun kalau ada jerawat cepat aje kecut :)





Untuk bulan ni, Shaklee ada buat 2 promotion untuk GLA Complex :)





Kalau beli 2 botol pun jimat, apatah lagi beli banyak kan! Jangan risau, 1 botol ada 60 capsules yang bertahan sebulan. Plus, saya ada 1 tips untuk yang nak kulit lebih cantik dengan GLA Complex  . Saya cuma akan reveal pada customers saya je tau. haaa eksklusif tak? hihi ;)

Ok, setakat ni saje entri mengenai GLA Complex, jika berminat nak dapatkan atau nak order, you can reach me here:

Syamimi Fatin
Shaklee ID: 1185438
Email: sfatin29@gmail.com
Whatsapp: 0194135838
Facebook: Syamimi Fatin @ Sweet Ivy Style
Instagram: @shaklee_bymimi

Assalamualaikum :)

Set Slimming Shaklee : Bagaimana Turun Berat dengan Shaklee?

Assalamualaikum...

harini saya nak share mengenai Set Slimming Shaklee. Basically, dalam set slimming dari Shaklee ni ada 3 konsep tau. Mari sini saya huraikan satu- satu produk yang ada dalam Set Slimming Shaklee yang always HOT SELLING ni :)


Untuk berat badan yang berlebihan, for sure ada lemak yang berlebihan juga kan? Jadi, untuk kurus, kita perlu BAKAR dan PECAHKAN dulu lemak- lemak degil ni. Di sinilah pentingnya pengambilan LECITHIN dan OMEGA GUARD. Tak tahu nak pilih antara Lecithin dan Omega Guard? Baiklah, Lecithin berfungsi untuk memastikan lemak yang berjalan dalam salur darah kekal sebagai pelarut di dalam air. Bahasa mudahnya, lemak akan terapung dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat di dinding arteri. Ia juga membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang sesuai. 




Kalau Omega Guard, selain berfungsi untuk membakar lemak, ia juga membantu menurunkan paras kolesterol dalam darah. Kiranya, Omega Guard mempunyai lebih banyak fungsi lah sebab ia sesuai diambil orang yang ada diabetes, penyakit jantung dan darah tinggi. Kalau awak tiada masalah, ambil Lecithin pun dah okay. Cuma, kalau nak dapat kelebihan lain selain kurus, bolehlah ambil Omega Guard. Nak tau kelebihan Omega Guard yang lain? Baca di sini :)


okay, selepas bakar lemak, kita kenalah BUANG pula lemak dan toksin dalam badan. Tujuan step ni ialah untuk bersihkan usus kita dari toksin dan beri kita lawas. Mana taknya, kita makan hari- hari tapi kita tak membuang hari- hari. teruk tau, tak boleh okay... benda ni boleh menjadi toksin dan lemak dalam badan! Bila dah banyak toksin ni, macam mana nutrien nak diserap? Makanlah supplements apa pun, memang susah nak nampak hasilnya kalau gitu. Berat badan berlebihan memang boleh berpunca dari masalah membuang air besar ni tau.


Dalam step ni, Alfalfa Complex dan Herblax mempunyai fungsi yang sama iaitu lawas. Alfalfa sesuai diambil untuk mereka yang tidak mempunyai masalah sembelit. Selain lawas, Alfalfa ni memang banyak sangat kelebihan dia iaitu sebagai milk booster, kacip fatimah moden, merawat masalah keputihan dan banyak lagi. Kalau nak tau apa kelebihan Alfalfa Complex yang lain boleh klik sini :)



Untuk yang mempunyai masalah sembelit atau susah membuang air besar, bolehlah ambil Herblax. Memang produk ni akan membersihkan usus kita. Di dalam Herblax ni ada kandungan BUCKHON BARK yang berfungsi untuk melembutkan najis bagi memudahkan pergerakan dan memberi kelembapan kepada usus. Saya tak suggest Herblax untuk ibu yang menyusu sebab boleh bagi baby cirit birit tau.


Next step selepas bakar dan buang ialah BINA! Both CINCH SHAKE dan ESP adalah berasaskan protein. Protein perlu dalam proses penurunan berat badan sebab ia membantu meningkatkan metabolisme tubuh dan mengawal nafsu makan dengan memberi rasa kenyang lebih lama. Cinch memang direka khas oleh Shaklee untuk program penurunan berat badan sebab ia mampu menyingkirkan lemak dan membina otot. Jadi, bila kita dah turun berat badan, takdelah badan kita tak fit dan menggeleber sana sini... tak best kan? Jangan risau, Cinch Shake tak musnahkan otot kita dan membantu untuk menurunkan berat badan secara cantik dannnn of course sihat.


LEUCINE ialah bahan yang terkandung dalam CINCH SHAKE yang membantu kita slim down. Leucine ialah asid amino penting yang membantu kita memelihara otot sewaktu proses pembakaran lemak berlaku, so takdelah badan menggeleber bila kurus nanti. Barulah boleh slim dengan cantik kan? ^_~


Kat sini, saya nak share KELEBIHAN CINCH SHAKE dalam membantu menurunkan berat badan:

  • Memberi rasa kenyang berjam- jam lamanya
  • Mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control nafsu makan 
  • Memberi tenaga berpanjangan jadi awak tak akan cepat penat 
  • Meningkatkan metabolisme badan
  • Menghilangkan lemak berlebihan dan mengurangkan inci pada badan
  • Memelihara otot bagi mengelakkan awak gemuk semula dengan cepat setelah kurus
  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan dengan rasa yang sedap
  • Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6g dalam setiap sajian
  • Nilai glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal 
  • Membekalkan tenaga
  • Tiada perisa, pemanis buatan dan pewarna tiruan


CINCH SHAKE terdapat dalam 3 perisa iaitu vanilla, cafe latte dan chocolate. Sedapnya lah!


Untuk ibu yang sedang menyusukan anak tapi nak slim juga, boleh ambil ESP ya... jangan ambil Cinch, tak sesuai. Selain bagi ibu yang breastfeeding ni slim, ia juga bermanfaat untuk si baby, sebab ESP membantu memperbanyakkan susu ibu. Anak kenyang dan comel, ibu pula slim dan cantik! :)


my fav, ESP campur fresh milk! 

For more info, atau nak order boleh hubungi saya ya :)


Emel: sfatin29@gmail.com
Whatsapp : 019- 4135838
IG: @shaklee_bymimi
FB: Syamimi Fatin 
Shaklee ID: 1185438


Assalamualaikum :)

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI