HOME JADI PENGEDAR SHAKLEE RESEPI CONTACT

Friday, April 3, 2015

GLA Complex Untuk Kesuburan dan Kecantikan

Assalamualaikum kesayangan semua...

Biasa dengar tak Evening Primrose Oil (EPO)? Mesti biasa dengar kan, supplement yang hot dan dikenali oleh wanita baik yang single atau yang dah berkahwin. haaa jangan tak tahu, dalam Shaklee pun ada EPO tau, ia dikenali sebagai GLA (gamma- linolenic acid).

EPO memang kaya dengan sumber dari GLA. GLA Complex Shaklee memang special dan lain dari EPO lain sebab ia mengandungi minyak borage, minyak bunga matahari dan Vitamin E yang asli tau.

FUNGSI DAN KELEBIHAN GLA COMPLEX SHAKLEE

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (Pre- Menstrual Syndrome)
  • Membantu dalam menangani Menopouse
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri
  • Membantu menangani ekzema
  • Melegakan symptom akibat Rhamatoid Artritis
  • Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan immuniti badan
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan 'blood clot' yang menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis
  • Mengawal kolesterol
  • Bagus untuk saraf
  • Boleh menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, dan bersisik

Kalau wanita yang mempunyai masalah senggugut teruk, haid tidak teratur, sukar hamil, PMS, menopouse, dan cyst memang saya suggest consume GLA Complex ni. Kalau yang tiada masalah macam saya sebut ni pun, saya suggest ambil GLA. Sebab apa? yelah, sebagai perempuan, banyak yang kita nak jaga luar dan dalam. Kalau boleh nak lah cantik dan sihat dari luar dan juga dalam, kan? Dari awal dan muda ni lah, kita nak kena jaga supaya tiada masalah di kemudian hari. 



My Experience

Saya memang ambil GLA nih sebab ia baik untuk kesihatan dalaman wanita dan kecantikan kulit. Pengalaman sendiri lepas consume GLA Complex Shaklee ialah kuku saya sihat dan rambut dah kurang sangat gugurnya! Excited dan happy sebab dulu boleh dikata pegang rambut je, mesti takut. Mana taknya, banyak rambut gugur! Then, kulit pun kalau ada jerawat cepat aje kecut :)





Untuk bulan ni, Shaklee ada buat 2 promotion untuk GLA Complex :)





Kalau beli 2 botol pun jimat, apatah lagi beli banyak kan! Jangan risau, 1 botol ada 60 capsules yang bertahan sebulan. Plus, saya ada 1 tips untuk yang nak kulit lebih cantik dengan GLA Complex  . Saya cuma akan reveal pada customers saya je tau. haaa eksklusif tak? hihi ;)

Ok, setakat ni saje entri mengenai GLA Complex, jika berminat nak dapatkan atau nak order, you can reach me here:

Syamimi Fatin
Shaklee ID: 1185438
Email: sfatin29@gmail.com
Whatsapp: 0194135838
Facebook: Syamimi Fatin @ Sweet Ivy Style
Instagram: @shaklee_bymimi

Assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI