HOME DAFTAR AHLI SHAKLEE BISNES SHAKLEE CONTACT

Friday, April 17, 2015

Kelebihan dan Manfaat Sustained Released Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum semua :D

Haritu ada customer whatsapp "sis, vitamin C ni ada stok tak? saya nak!" Haa.. nak tau kenapa dia tanya macam ni, sebab Vitamin C Shaklee ni HOT DEMAND, pernah takde stok kat Malaysia tau! Haaa dahsyat kan?

Seperti yang kita tahu, Vitamin C ni banyak sangat kelebihannyakan tak kira dari segi kesihatan mahupun kecantikan. Kalau perempuan lagilah suka Vitamin C ni sebab bagus untuk kecantikan! Kita memang perlukan Vitamin C dalam diet seharian, lagipun badan kita tak boleh menghasilkan sendiri vitamin C.

Vitamin C merupakan nutrien yang mempunyai fungsi menyeluruh yang dapat menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, kekuatan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot, dan pembuluh darah.



Antara kebaikan Vitamin C:


1. Meningkatkan sistem imun- Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik dan menguatkan sistem imun. Vitamin C merupakan anti histamin semulajadi jadi, ia membantu mengawal alergi dengan mengurangkan histamin.

2. Mencantikkan kulit- sekarang kalau kita tengok banyak sangat skincare yang mengandungi vitamin C kan? Nak tahu sebab apa? Vitamin C ni mengurangkan kedutan, tanda- tanda penuaan, menganjalkan kulit, dan melindungi dari sinar UV yang bahaya.Vitamin C juga membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmentasi. Pigmen lah penyebab utama berlakunya jeragat.

3. Membantu menyembuhkan luka- Vitamin C diperlukan untuk penghasilan kolagen. Kolagen ialah sejenis protein dalam tisu badan seperti kulit, muscle dan ligamen, Jadi vitamin C membantu dalam menyembuhkan pelbagai jenis luka, dari sekecilnya sampailah luka dalam, dan tulang patah.

4. Meransang pembentukan kolagen- Kolagen (collagen) ialah sebatian asas bagi otot, tisu, gusi dan tulang rawan.

5. Memerangi kanser- Vitamin C ialah anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan meransang pengeluaran T-cells untuk melawan sel cancer dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dengan berkesan.

6. Membaiki imsomnia- Bagi mereka yang mengalami masalah susah tidur, pengambilan vitamin C setiap hari boleh membaiki insomnia, stres dan masalah mental seperti keresahan. Ia bertindak sebagai anti- stres.


Manfaat Vitamin C yang lain:


  • Meransang pembentukan kolagen
  • Membantu mengekalkan kulit yang awet muda
  • Mencerahkan kulit secara semulajadi
  • Mengecilkan pori- pori muka
  • Mencerahkan kulit secara sekata
  • Merawat tona kulit tak sekata
  • Mengurangkan pertumbuhan jerawat pasir
  • Mengurangkan gejala kulit kusam
  • Menjadikan kulit lebih anjal dan berseri- seri
  • Kelihatan lebih muda dari usia sebenar
  • Membantu mengecutkan jerawat
  • Mengatasi masalah kulit berminyak
  • Menjadikan kulit lebih lembut dan halus
  • Menguatkan imunisasi badan
  • Mengurangkan simptom demam
  • Mengurangkan kesan sunburn
  • Mengurangkan selesema
  • Mengelak daripada uban
  • Mengawal kompiklasi diabetes
  • Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan
  • Menggantikan tisu yang rosak dan menyembuhkan luka
  • Membantu penghasilan kolagen dalam badan
  • Menjadikan kulit lebih gebu
  • Membantu kulit sensitif seperti resdung dan ekzema
  • Merendahkan tekanan darah tinggi
  • Menghalang dari terkena serangan jantung


Kesan kekurangan Vitamin C ni boleh membawa kepada penyakit Skurvi yang boleh menyebabkan kita berasa lemah, mengalami kerosakan gigi, tulang rapuh, penghasilan kolagen terjejas dan pendarahan pada gusi.




Perbezaan Sustained Released Vitamin C Shaklee dengan Vitamin C lain:


  • Vitamin C Shaklee bersifat Sustained Released. Apa tu sustained released? Maksudnya kandungan Vitamin C dilepaskan secara perlahan- lahan supaya badan kita mendapat khasiat Vitamin C ni secara berterusan dan menyeluruh selama 5 jam. so, takdelah ia larut dalam air je, dan menjadi sia- sia.
  • 1 tablet mengandungi 500mg Vitamin C sebanyak 7 biji setengah oren
  • Membekalkan 'bioflavinoid' dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg. Ia bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C.
  • Ada dalam bentuk yang boleh dikunyah, chewable Vitamin C yang boleh diambil oleh kanak- kanak atau orang dewasa yang susah nak telam tablet.





1 botol Vitamin C Shaklee ada 180 tablet dan tahan selama 6 bulan... means setahun cuma perlu beli 2 kali aje. Jimat tak? Of coursela JIMAT hehe jadi bagi siapa yang nak kesihatan yang baik dan kecantikan kulit, silalah jadikan pengambilan Vitamin C ni as daily routine. For those yang nak order boleh whatsapp mimi 019- 4135838 for fast reply, atau contact saya dengan cara lain

email: sfatin29@gmail.com
fb: sweet ivy style @ syamimi fatin
ig: @shaklee_bymimi



Berminat nak join jadi ahli Shaklee dengan hanya RM80 dan dapat harga ahli yang lebih jimat hingga 15- 20 % ? Silap- silap dapat bonus lagi next month haaa kalau  nak, just contact mimi ok :)

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI