HOME JADI PENGEDAR SHAKLEE RESEPI CONTACT SUPERSTAR FIGHTER

Friday, April 3, 2015

Set Slimming Shaklee : Bagaimana Turun Berat dengan Shaklee?

Assalamualaikum...

harini saya nak share mengenai Set Slimming Shaklee. Basically, dalam set slimming dari Shaklee ni ada 3 konsep tau. Mari sini saya huraikan satu- satu produk yang ada dalam Set Slimming Shaklee yang always HOT SELLING ni :)


Untuk berat badan yang berlebihan, for sure ada lemak yang berlebihan juga kan? Jadi, untuk kurus, kita perlu BAKAR dan PECAHKAN dulu lemak- lemak degil ni. Di sinilah pentingnya pengambilan LECITHIN dan OMEGA GUARD. Tak tahu nak pilih antara Lecithin dan Omega Guard? Baiklah, Lecithin berfungsi untuk memastikan lemak yang berjalan dalam salur darah kekal sebagai pelarut di dalam air. Bahasa mudahnya, lemak akan terapung dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat di dinding arteri. Ia juga membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang sesuai. 




Kalau Omega Guard, selain berfungsi untuk membakar lemak, ia juga membantu menurunkan paras kolesterol dalam darah. Kiranya, Omega Guard mempunyai lebih banyak fungsi lah sebab ia sesuai diambil orang yang ada diabetes, penyakit jantung dan darah tinggi. Kalau awak tiada masalah, ambil Lecithin pun dah okay. Cuma, kalau nak dapat kelebihan lain selain kurus, bolehlah ambil Omega Guard. Nak tau kelebihan Omega Guard yang lain? Baca di sini :)


okay, selepas bakar lemak, kita kenalah BUANG pula lemak dan toksin dalam badan. Tujuan step ni ialah untuk bersihkan usus kita dari toksin dan beri kita lawas. Mana taknya, kita makan hari- hari tapi kita tak membuang hari- hari. teruk tau, tak boleh okay... benda ni boleh menjadi toksin dan lemak dalam badan! Bila dah banyak toksin ni, macam mana nutrien nak diserap? Makanlah supplements apa pun, memang susah nak nampak hasilnya kalau gitu. Berat badan berlebihan memang boleh berpunca dari masalah membuang air besar ni tau.


Dalam step ni, Alfalfa Complex dan Herblax mempunyai fungsi yang sama iaitu lawas. Alfalfa sesuai diambil untuk mereka yang tidak mempunyai masalah sembelit. Selain lawas, Alfalfa ni memang banyak sangat kelebihan dia iaitu sebagai milk booster, kacip fatimah moden, merawat masalah keputihan dan banyak lagi. Kalau nak tau apa kelebihan Alfalfa Complex yang lain boleh klik sini :)



Untuk yang mempunyai masalah sembelit atau susah membuang air besar, bolehlah ambil Herblax. Memang produk ni akan membersihkan usus kita. Di dalam Herblax ni ada kandungan BUCKHON BARK yang berfungsi untuk melembutkan najis bagi memudahkan pergerakan dan memberi kelembapan kepada usus. Saya tak suggest Herblax untuk ibu yang menyusu sebab boleh bagi baby cirit birit tau.


Next step selepas bakar dan buang ialah BINA! Both CINCH SHAKE dan ESP adalah berasaskan protein. Protein perlu dalam proses penurunan berat badan sebab ia membantu meningkatkan metabolisme tubuh dan mengawal nafsu makan dengan memberi rasa kenyang lebih lama. Cinch memang direka khas oleh Shaklee untuk program penurunan berat badan sebab ia mampu menyingkirkan lemak dan membina otot. Jadi, bila kita dah turun berat badan, takdelah badan kita tak fit dan menggeleber sana sini... tak best kan? Jangan risau, Cinch Shake tak musnahkan otot kita dan membantu untuk menurunkan berat badan secara cantik dannnn of course sihat.


LEUCINE ialah bahan yang terkandung dalam CINCH SHAKE yang membantu kita slim down. Leucine ialah asid amino penting yang membantu kita memelihara otot sewaktu proses pembakaran lemak berlaku, so takdelah badan menggeleber bila kurus nanti. Barulah boleh slim dengan cantik kan? ^_~


Kat sini, saya nak share KELEBIHAN CINCH SHAKE dalam membantu menurunkan berat badan:

  • Memberi rasa kenyang berjam- jam lamanya
  • Mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control nafsu makan 
  • Memberi tenaga berpanjangan jadi awak tak akan cepat penat 
  • Meningkatkan metabolisme badan
  • Menghilangkan lemak berlebihan dan mengurangkan inci pada badan
  • Memelihara otot bagi mengelakkan awak gemuk semula dengan cepat setelah kurus
  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan dengan rasa yang sedap
  • Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6g dalam setiap sajian
  • Nilai glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal 
  • Membekalkan tenaga
  • Tiada perisa, pemanis buatan dan pewarna tiruan


CINCH SHAKE terdapat dalam 3 perisa iaitu vanilla, cafe latte dan chocolate. Sedapnya lah!


Untuk ibu yang sedang menyusukan anak tapi nak slim juga, boleh ambil ESP ya... jangan ambil Cinch, tak sesuai. Selain bagi ibu yang breastfeeding ni slim, ia juga bermanfaat untuk si baby, sebab ESP membantu memperbanyakkan susu ibu. Anak kenyang dan comel, ibu pula slim dan cantik! :)


my fav, ESP campur fresh milk! 

For more info, atau nak order boleh hubungi saya ya :)


Emel: sfatin29@gmail.com
Whatsapp : 019- 4135838
IG: @shaklee_bymimi
FB: Syamimi Fatin 
Shaklee ID: 1185438


Assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI