HOME DAFTAR AHLI SHAKLEE BISNES SHAKLEE CONTACT

Friday, October 30, 2015

3 Sebab Protein Penting untuk Kurus

Assalamualaikum :)

Hari ni Mimi nak bercerita mengenai kepentingan PROTEIN UNTUK KURUS! Siapa jelah yang tak suka kurus kan, kecuali orang nak naikkan berat badan lah kot kan? Ditambah pulak kita duduk di negara Malaysia yang ada macam- macam jenis makanan ni, memang senang berat badan naik hihi

Macam Mimi sendiri memang senang naik berat, tapi susah betui turun berat memang lumrah diri ini tskk tapi daku tak risau Shaklee kan ada ;)


Kalau nak kurus dan turunkan berat badan, sila tambahkan protein dalam diet harian anda. Bukan elak makan, skip meal kemudian sedih dan kempunan. Bila dah tak tahan lapar, habis balun semua sampai bertambah lagi berat. Tak mau naaa... lagi naik berat adalah macam tu


ok,

KENAPA PROTEIN PENTING UNTUK KURUS?


  • Sebab penyerapan protein yang baik membantu mengawal rasa lapar. Otak kita akan mendapat signal untuk turunkan kadar rasa lapar. Dengan makan makanan yang tinggi protein, perut akan lambat rasa kosong dan awak akan rasa lapar lebih lambat.

  • Protein membantu meningkatkan metabolisme tubuh kerana tubuh membakar lebih banyak kalori untuk mencerna protein.


  • Protein penting untuk memelihara otot dalam badan. Pernah tengok kan, orang kurus tapi badan menggeleber? Ataupun kurus tapi kejap je lepas tu rebound, berat balik.

Tu sebab beratnya bukan turun kerana kurang lemak tapi kehilangan otot! Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak. Kita patut pelihara otot bukan lemak!

Jadi untuk sumber protein yang baik, Shaklee menawarkan 2 products iaitu ESP dan CINCH SHAKE yang membantu menurunkan berat badan. 



CINCH SHAKE memang direka khas untuk program penurunan berat badan dan mempunyai 3 perisa sedap; vanilla, chocolate dan cafe latte. 

Manakala ESP pulak lebih kepada ALL IN ONE punya supplement sebab banyak function selain manfaatnya yang famous untuk kulit, tenaga dan maintain berat. 

Both ESP dengan CINCH SHAKE ni berasaskan protein soya yang bagus untuk kurus. 


KENAPA PROTEIN SOYA BAGUS UNTUK KURUS?


  • Membantu BERI RASA KENYANG LEBIH LAMA
  • Protein soya bersifat RENDAH KARBOHIDRAT TAPI TINGGI PROTEIN.
  • RENDAH INDEKS GLISEMIK yang tidak menyebakan kenaikan paras gula dalam badan. 



Apa Kebaikan Cinch Shake?

  1. Memberi rasa kenyang berjam- jam lamanya
  2. mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control nafsu makan
  3. meningkatkan metebolisme badan
  4. memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dengan cepat bila dah kurus
  5. menghilangkan lemak berlebihan & mengurangkan inci pada badan
  6. memberi khasiat seperti 1 hidangan dengan rasa yang sedap
  7. mengandungi Cinch Pro, 1 campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino LEUCINE
  8. diperkaya dengan leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  9. terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas & kenyang
  10. nilai glisemik yang rendah untuk kekalkan paras gula 
  11. memberi 35% atau lebih daily value bagi 21 vitamin & mineral yang penting
  12. tiada perisa & pemanis


Apa Kelebihan ESP selain menurunkan berat?
  1. Membantu menghilangkan PARUT JERAWAT
  2. Membantu menjadikan kulit lebih berseri, menganjalkan kulit dan awet muda. 
  3. Memberi rasa kenyang, sesuai untuk yang nak KURUS & maintain badan
  4. Membekalkan TENAGA berpanjangan
  5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan
  6. Mengelakkan tulang rapuh
  7. Untuk kecantikan kulit dan RAMBUT
  8. Memudarkan parut
  9. Memberi tona kulit yang CERAH SEKATA
  10. Rendah lemak, tanpa kolesterol
  11. Diproses pada suhu rendah untuk menjaga kualiti protein
  12. Mempercepat PEMULIHAN LUKA selepas pembedahan 
  13. Membantu pembentukan sel- sel baru
  14. Bertindak sebagai antioksidan
  15. Membantu mengurangkan risiko KANSER
  16. Mempertingkatkan tahap KOLESTEROL BAIK
  17. Memelihara kesihatan jantung
  18. Membantu mengurangkan GASTRIK
  19. Menghilangkan JERAGAT
  20. Membaiki masalah RAMBUT GUGUR dan beruban
  21. Baik untuk hormon kerana kacang soya kaya dengan isoflavones
  22. Mencegah osteoporosis
  23. Sesuai untuk ibu mengandung, berpantang dan menyusu yang mahu menurunkan berat badan
  24. Milk booster, memekat dan membanyakkan SUSU IBU

Untuk Mimi sendiri memang Mimi amalkan both products untuk turunkan berat badan dulu, Alhamdulillah 5 kg berkurang dan inch loss tu yang penting, habis baju size 36 dulu pun muat pakai hihi. Sekarang ni, cuma ambil untuk maintain kan berat dan body serta untuk kesihatan.

Ini testimoni daripada customer :







Boleh hubungi Mimi dan dapatkan harga terbaik serta consultation untuk produk ni ya. Untuk SET SLIMMING lengkap, boleh add on OMEGA GUARD, LECITHIN, HERBLAX dan ALFALFA COMPLEX untuk konsep bakar, buang dan bina.

Syamimi Fatin
Shaklee ID: 1185438
Whatsapp: 019-4135838
Fb: Syamimi Fatin/ Vitamin Sihat dan Cantik
Instagram: @shaklee_bymimi



Thursday, October 29, 2015

Cara Berhenti Merokok dengan Vivix Shaklee

Assalamualaikum lovely people :)

Kali ni Mimi nak share mengenai CARA BERHENTI MEROKOK dengan TONIK AJAIB dari Shaklee iaitu VIVIX! Haaa macam mana tu?





Memang susah kan nak BERHENTI MEROKOK ni sebab dah ketagih dan DNA perokok dicemari dengan nikotin (bahan kimia dalam rokok) sebab tu tak mampu nak BERHENTI MEROKOK. Seperti yang semua tahu, rokok ni banyak beri kesan negatif tak kiralah pada diri sendiri atau orang sekelilingnya.


Antara KESAN NEGATIF DAN BURUK DARI ROKOK


  • Sakit Jantung
  • Strok
  • Kanser
  • Mandul
  • Bayi Pra-matang
  • Bayi kurang berat badan
  • Keguguran

Banyak kan kesan negatif dari rokok, jadi marilah berusaha menjauhkan diri dari benda yang haram ni.


Tak mustahil pun kalau usaha dengan VIVIX sebab banyak testimoni dah tunjuk dan buktikan. InshaAllah kita ikhtiar dengan Shaklee tapi Allah jua lah yang membantu :)

Well, mari sini nak cerita macam mana VIVIX boleh MEMBANTU PEROKOK TEGAR yang betul- betul nak berhenti merokok tu.

Vivix berfungsi dengan 4 mekanisme:

  1. Mempertahankan DNA
  2. Memberikan tenaga DNA
  3. Memulihkan DNA
  4. Meningkatkan prestasi DNA

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU UNTUK BERHENTI MEROKOK?


Dalam rokok, ada nikotin iaitu BAHAN KIMIA BAHAYA kan?

Apabila rokok dibakar, dan dihisap oleh si perokok, NIKOTIN akan masuk ke dalam badan dan menghasilkan radikal bebas dalam tubuh, seterusnya ia akan memusnahkan sel, organ dan memberi penyakit.

Dengan VIVIX, ia merawat dari peringkat DNA dengan cara membuang dan memulihkan DNA yang tercemar oleh nikotin.

Antioksidan yang tinggi dalam VIVIX mengurangkan ketagihan nikotin. Jadi, DNA akan kembali kepada asal iaitu yang bebas dari nikotin dan segala racun pembunuh dalam rokok.

Biasanya kita dengar sumber antioksidan ni dari Vitamin C dan Vitamin E kan?

Tapi dalam VIVIX, ia mengandungi antioksidan RESVERATROL yang berkali ganda kuasa antioksidannya dari Vitamin C dan Vitamin E.

Resveratrol memiliki sifat anti- kanser, anti- diabetes dan ia digunakan sebagai terapeutik dalam pelbagai penyakit kronik termasuk KANSER.

Berbanding Resveratrol sahaja, VIVIX mempunyai 10 kali ganda kuasa lebih hebat

Selepas mengambil VIVIX, perokok tegar biasanya mengalami rasa pahit, ini bermaksud sel DNA sedang diperbaiki dan diperbaharui. InshaAllah bila dah rasa pahit macam tu, lama kelamaan si perokok ni akan BERHENTI MEROKOK, hilang "nikmat" dari rokok sebab rasa pahit je :)

Kesan lain, kesihatan si perokok ni akan meningkat dengan baik kerana sel- sel badan telah dirawat daripada dasarnya. Jangan terkejut kalau nanti nampak muda 25 tahun dari asal bila amalkan VIVIX ya hihi

Paling best, kesan dari segi duit lah, jimat laa tak perlu dah membazir duit membeli rokok. Boleh simpan, agaknya kalau kira balik duit yang digunakan untuk beli rokok dulu boleh jadi jutawan dah hihi :)

Jom bebaskan diri dari rokok, bertindak sebelum terlambat! Sebelum tu jom tengok TESTIMONI mereka yang mengambil VIVIX UNTUK BERHENTI MEROKOK






Untuk sebarang order dan pertanyaan tentang VIVIX, boleh hubungi Mimi melalui whatsapp 019-4135838 atau PM di Facebook Syamimi Fatin. Khas untuk bulan ini, pembelian 2 BOTOL VIVIX SHAKLEE bakal dapat pelbagai keistimewaan iaitu
  • Diskaun 5%
  • Free Membership (bernilai RM80)
  • Free Multivitamin pertama di dunia, VITALEA (bernilai RM94)
  • Cashback RM40+

Best kan? Kalau beli sebotol pun special price jugak. Selepas pembelian Mimi akan guide cara makan untuk BERHENTI MEROKOK. 

Till here, have a nice day uolls! :)

Syamimi Fatin
Whatsapp 019-4135838
Fb Syamimi Fatin/ Vitamin Cantik dan Sihat
Ig @shaklee_bymimi



Saturday, October 17, 2015

Tips Kulit Cantik dan Sihat yang Mudah

Assalamualaikum...

Harini Mimi nak share mengenai tips untuk dapatkan kulit cantik, flawless dan yang penting sekali kulit sihat. Mimi juga nak offer PROMO HEBAT yang Mimi buat bulan ni, so stay tuned... baca sampai habis ya :)

Kulit muka to be specific ialah salah satu punca keyakinan kita betul, tak? Memang tidak dapat tidak bila berjumpa dengan orang lain, ada rasa segan dan malu bila kulit tak OK. Semua orang idamkan kulit yang cantik dan sihat, tak kiralah lelaki ke perempuan :)

So, apa tips untuk dapatkan kulit yang cantik tu?


1. Minum air dengan cukup, sekurang- kurangnya 2 liter setiap hari 


Ramai yang susah nak minum air kan? Tapi tau tak, minum air yang cukup boleh buat kulit kita lembab dan awet muda! Pernah tak dengar cerita yang sorang perempuan ni dia nak elokkan sistem penghadaman dan masalah sakit kepala dengan minum air, tapi alih- alih dapat kulit yang lebih muda hanya dalam masa sebulan! Ni cerita dia, klik sini.



Nak lebih bagus, amalkan air suam... minum pagi- pagi selepas bangun tidur sebelum gosok gigi ya. Boleh juga amalkan petua Rasulullah s.a.w, minum segelas air suam dicampur sedikit madu.

2. Tidur mesti cukup


Kulit pun kena berehat juga, jadi jangan stay up lama sangat ya, pastikan awak tidur dengan cukup. Barulah segar je kulit tu hihi :D

3. Cuci muka dengan bersih


Tips yang ni semua orang tau rasanyakan? Tapi awak yakin ke dah cuci muka dengan bersih? Bila makeup tu, cuba check balik bersih tak, ada tak lagi sisa- sisa makeup kat muka? Kita kena bersihkan muka sebersih- bersihnya dari sebarang foundation ke, bb cream ke bedak ke supaya tak membiak cik jerawat tau.

Dalam Shaklee pun ada Makeup Remover yang super best sebab selain menanggalkan sisa makeup, ia juga boleh hilangkan blackhead, mencerahkan muka dan bersihkan muka kita… scrub pun boleh tau! Sebab tu orang yang tak makeup pun WAJIB guna Makeup Remover ni.  Yang Mimi suka dengan Makeup Remover ni, dia macam pencuci muka bukan jenis minyak macam yang biasa dijual tu. Bila Mimi guna yang jenis minyak ni, bertambah berminyak muka ni, hmm tak suka!


Kalau yang jenis suka makeup, jangan tidur dengan tak cuci makeup tau… Bila muka tak bersih, liang roma di muka akan tersumbat dan menyebabkan kulit tak bernafas. Time ni lah kulit mula nak keluarkan cik jerawat!

Lepas dah cuci muka dengan Makeup Remover Nutriwhite, kita guna Pencuci muka pulak. Dalam Shaklee ada 2 jenis rangkaian skincare iaitu Nutriwhite untuk yang berkulit normal dan Enfuselle untuk yang berkulit oily dan kering. Pasal skincare ni, Mimi akan buat 1 post nanti ya… Nak tau kulit awak sesuai dengan skincare Shaklee yang mana? Tungguuuuu ;)

4. Ambil supplements untuk kulit


Kenapa kena ambil supplements untuk kulit?

Sebabnya, masalah kulit biasanya berpunca dari masalah dalam badan kita jugak. Contohnya, masalah penghadaman, stres dan nutrisi yang tak cukup. Jadi kita betulkan dan cukupkan apa yang diperlukan oleh badan kita, inshaAllah cantik luar dan dalam.

Bagi yang ada masalah kulit berjerawat teruk, jeragat, sunburn, kulit kering dan masalah kulit lain, Mimi sangat sarankan ambil supplements kita rawat dari dalam dulu, barulah bila pakai skincare untuk luaran dan kulit akan cantik! Bagi kecut dulu jerawat semua dan pudarkan parut lepas tu licin la hehe

Ok, Mimi nak share Set Kecantikan yang paling HOT DEMAND dalam jualan Mimi iaitu ESP, VITAMIN C dan VITAMIN E.




ESP -Energizing Soy Protein
  • Kandungan protein dalam ESP yang tinggi dapat meransang penghasilan KOLAGEN dalam badan 
  • Menjadikan kulit CERAH, HALUS dan ANJAL
  • Menganjal dan menggebukan kulit
  • Mencerahkan kulit dengan sekata
  • Membantu menghilangkan parut jerawat
  • Meransang regenerasi kulit dan mengurangkan kedutan
  • Membantu menjadikan kulit lebih berseri
  • Menghilangkan jeragat

VITAMIN C
  • Membantu mengekalkan kulit yang awet muda
  • Mencerahkan kulit secara semulajadi
  • Mengecilkan liang pori di muka dan meransang pembentukan kolagen
  • Mengecutkan jerawat
  • Mengatasi masalah kulit berminyak
  • Membantu kulit sensitif seperti ekzema dan resdung
  • Mengurangkan pertumbuhan jerawat pasir

VITAMIN E
  • Membantu mengurangkan parut jerawat, jeragat dan stretchmark lepas bersalin
  • Melembabkan kulit, sesuai untuk yang berkulit kering dan bersisik
  • Pelembab muka secara semulajadi, tak perlu pakai krim pelembab dah!
  • Melambatkan proses penuaan
  • Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  • Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar UV
  • Menjadikan kulit bebas cela, flawless uolls!


Set ni sesuai sangat untuk sesiapa yang mempunyai masalah ni
  • JERAWAT
  • KULIT KUSAM
  • TONA TAK SEKATA
  • PORI BESAR
  • PARUT JERAWAT
  • JERAGAT

Mimi nak share 2 TESTIMONI BERJAYA yang AWESOME dari customer yang ambil Set Kecantikan ni. Kenapa awesome? Sebab sebelum consume supplements Shaklee, kulit muka customer ni agak bermasalah, lepas konsisten dan usaha serta yakin dengan supplements Shaklee, Alhamdulillah dapat kulit yang diidamkan :)

 
        



Awesome kan?

Jadi pada bulan ni, Mimi nak buat PROMOSI pada sesiapa yang beli 1 Set Kecantikan ni akan dapat SEBOTOL VITAMIN E dan SHAKER SHAKLEE secara PERCUMA ! Untungkan, beli Set ni dapat 1 lagi FREE VITAMIN E yang bernilai RM158 tau! Dan tawaran ni hanyalah sementara stok Promosi VITAMIN E masih ada, jadi sila cepat ya kalau nak :)


Untuk order dan pertanyaan boleh hubungi Mimi ya. Mimi akan berikan the best inshaAllah consultation and guide beserta tips untuk dapat kulit cun untuk customer tersayang :)

Syamimi Fatin
whatsapp : 019-4135838
Ig : @shaklee_bymimi
Fb : Syamimi Fatin
Wechat : syamimifatin

Sekian, Have a nice day uolls!




 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI