HOME JADI PENGEDAR SHAKLEE RESEPI CONTACT SUPERSTAR FIGHTER

Friday, October 30, 2015

3 Sebab Protein Penting untuk Kurus

Assalamualaikum :)

Hari ni Mimi nak bercerita mengenai kepentingan PROTEIN UNTUK KURUS! Siapa jelah yang tak suka kurus kan, kecuali orang nak naikkan berat badan lah kot kan? Ditambah pulak kita duduk di negara Malaysia yang ada macam- macam jenis makanan ni, memang senang berat badan naik hihi

Macam Mimi sendiri memang senang naik berat, tapi susah betui turun berat memang lumrah diri ini tskk tapi daku tak risau Shaklee kan ada ;)


Kalau nak kurus dan turunkan berat badan, sila tambahkan protein dalam diet harian anda. Bukan elak makan, skip meal kemudian sedih dan kempunan. Bila dah tak tahan lapar, habis balun semua sampai bertambah lagi berat. Tak mau naaa... lagi naik berat adalah macam tu


ok,

KENAPA PROTEIN PENTING UNTUK KURUS?


  • Sebab penyerapan protein yang baik membantu mengawal rasa lapar. Otak kita akan mendapat signal untuk turunkan kadar rasa lapar. Dengan makan makanan yang tinggi protein, perut akan lambat rasa kosong dan awak akan rasa lapar lebih lambat.

  • Protein membantu meningkatkan metabolisme tubuh kerana tubuh membakar lebih banyak kalori untuk mencerna protein.


  • Protein penting untuk memelihara otot dalam badan. Pernah tengok kan, orang kurus tapi badan menggeleber? Ataupun kurus tapi kejap je lepas tu rebound, berat balik.

Tu sebab beratnya bukan turun kerana kurang lemak tapi kehilangan otot! Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak. Kita patut pelihara otot bukan lemak!

Jadi untuk sumber protein yang baik, Shaklee menawarkan 2 products iaitu ESP dan CINCH SHAKE yang membantu menurunkan berat badan. 



CINCH SHAKE memang direka khas untuk program penurunan berat badan dan mempunyai 3 perisa sedap; vanilla, chocolate dan cafe latte. 

Manakala ESP pulak lebih kepada ALL IN ONE punya supplement sebab banyak function selain manfaatnya yang famous untuk kulit, tenaga dan maintain berat. 

Both ESP dengan CINCH SHAKE ni berasaskan protein soya yang bagus untuk kurus. 


KENAPA PROTEIN SOYA BAGUS UNTUK KURUS?


  • Membantu BERI RASA KENYANG LEBIH LAMA
  • Protein soya bersifat RENDAH KARBOHIDRAT TAPI TINGGI PROTEIN.
  • RENDAH INDEKS GLISEMIK yang tidak menyebakan kenaikan paras gula dalam badan. 



Apa Kebaikan Cinch Shake?

  1. Memberi rasa kenyang berjam- jam lamanya
  2. mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control nafsu makan
  3. meningkatkan metebolisme badan
  4. memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dengan cepat bila dah kurus
  5. menghilangkan lemak berlebihan & mengurangkan inci pada badan
  6. memberi khasiat seperti 1 hidangan dengan rasa yang sedap
  7. mengandungi Cinch Pro, 1 campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino LEUCINE
  8. diperkaya dengan leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  9. terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas & kenyang
  10. nilai glisemik yang rendah untuk kekalkan paras gula 
  11. memberi 35% atau lebih daily value bagi 21 vitamin & mineral yang penting
  12. tiada perisa & pemanis


Apa Kelebihan ESP selain menurunkan berat?
  1. Membantu menghilangkan PARUT JERAWAT
  2. Membantu menjadikan kulit lebih berseri, menganjalkan kulit dan awet muda. 
  3. Memberi rasa kenyang, sesuai untuk yang nak KURUS & maintain badan
  4. Membekalkan TENAGA berpanjangan
  5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan
  6. Mengelakkan tulang rapuh
  7. Untuk kecantikan kulit dan RAMBUT
  8. Memudarkan parut
  9. Memberi tona kulit yang CERAH SEKATA
  10. Rendah lemak, tanpa kolesterol
  11. Diproses pada suhu rendah untuk menjaga kualiti protein
  12. Mempercepat PEMULIHAN LUKA selepas pembedahan 
  13. Membantu pembentukan sel- sel baru
  14. Bertindak sebagai antioksidan
  15. Membantu mengurangkan risiko KANSER
  16. Mempertingkatkan tahap KOLESTEROL BAIK
  17. Memelihara kesihatan jantung
  18. Membantu mengurangkan GASTRIK
  19. Menghilangkan JERAGAT
  20. Membaiki masalah RAMBUT GUGUR dan beruban
  21. Baik untuk hormon kerana kacang soya kaya dengan isoflavones
  22. Mencegah osteoporosis
  23. Sesuai untuk ibu mengandung, berpantang dan menyusu yang mahu menurunkan berat badan
  24. Milk booster, memekat dan membanyakkan SUSU IBU

Untuk Mimi sendiri memang Mimi amalkan both products untuk turunkan berat badan dulu, Alhamdulillah 5 kg berkurang dan inch loss tu yang penting, habis baju size 36 dulu pun muat pakai hihi. Sekarang ni, cuma ambil untuk maintain kan berat dan body serta untuk kesihatan.

Ini testimoni daripada customer :







Boleh hubungi Mimi dan dapatkan harga terbaik serta consultation untuk produk ni ya. Untuk SET SLIMMING lengkap, boleh add on OMEGA GUARD, LECITHIN, HERBLAX dan ALFALFA COMPLEX untuk konsep bakar, buang dan bina.

Syamimi Fatin
Shaklee ID: 1185438
Whatsapp: 019-4135838
Fb: Syamimi Fatin/ Vitamin Sihat dan Cantik
Instagram: @shaklee_bymimi



No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI