HOME DAFTAR AHLI SHAKLEE BISNES SHAKLEE CONTACT

Saturday, October 17, 2015

Tips Kulit Cantik dan Sihat yang Mudah

Assalamualaikum...

Harini Mimi nak share mengenai tips untuk dapatkan kulit cantik, flawless dan yang penting sekali kulit sihat. Mimi juga nak offer PROMO HEBAT yang Mimi buat bulan ni, so stay tuned... baca sampai habis ya :)

Kulit muka to be specific ialah salah satu punca keyakinan kita betul, tak? Memang tidak dapat tidak bila berjumpa dengan orang lain, ada rasa segan dan malu bila kulit tak OK. Semua orang idamkan kulit yang cantik dan sihat, tak kiralah lelaki ke perempuan :)

So, apa tips untuk dapatkan kulit yang cantik tu?


1. Minum air dengan cukup, sekurang- kurangnya 2 liter setiap hari 


Ramai yang susah nak minum air kan? Tapi tau tak, minum air yang cukup boleh buat kulit kita lembab dan awet muda! Pernah tak dengar cerita yang sorang perempuan ni dia nak elokkan sistem penghadaman dan masalah sakit kepala dengan minum air, tapi alih- alih dapat kulit yang lebih muda hanya dalam masa sebulan! Ni cerita dia, klik sini.



Nak lebih bagus, amalkan air suam... minum pagi- pagi selepas bangun tidur sebelum gosok gigi ya. Boleh juga amalkan petua Rasulullah s.a.w, minum segelas air suam dicampur sedikit madu.

2. Tidur mesti cukup


Kulit pun kena berehat juga, jadi jangan stay up lama sangat ya, pastikan awak tidur dengan cukup. Barulah segar je kulit tu hihi :D

3. Cuci muka dengan bersih


Tips yang ni semua orang tau rasanyakan? Tapi awak yakin ke dah cuci muka dengan bersih? Bila makeup tu, cuba check balik bersih tak, ada tak lagi sisa- sisa makeup kat muka? Kita kena bersihkan muka sebersih- bersihnya dari sebarang foundation ke, bb cream ke bedak ke supaya tak membiak cik jerawat tau.

Dalam Shaklee pun ada Makeup Remover yang super best sebab selain menanggalkan sisa makeup, ia juga boleh hilangkan blackhead, mencerahkan muka dan bersihkan muka kita… scrub pun boleh tau! Sebab tu orang yang tak makeup pun WAJIB guna Makeup Remover ni.  Yang Mimi suka dengan Makeup Remover ni, dia macam pencuci muka bukan jenis minyak macam yang biasa dijual tu. Bila Mimi guna yang jenis minyak ni, bertambah berminyak muka ni, hmm tak suka!


Kalau yang jenis suka makeup, jangan tidur dengan tak cuci makeup tau… Bila muka tak bersih, liang roma di muka akan tersumbat dan menyebabkan kulit tak bernafas. Time ni lah kulit mula nak keluarkan cik jerawat!

Lepas dah cuci muka dengan Makeup Remover Nutriwhite, kita guna Pencuci muka pulak. Dalam Shaklee ada 2 jenis rangkaian skincare iaitu Nutriwhite untuk yang berkulit normal dan Enfuselle untuk yang berkulit oily dan kering. Pasal skincare ni, Mimi akan buat 1 post nanti ya… Nak tau kulit awak sesuai dengan skincare Shaklee yang mana? Tungguuuuu ;)

4. Ambil supplements untuk kulit


Kenapa kena ambil supplements untuk kulit?

Sebabnya, masalah kulit biasanya berpunca dari masalah dalam badan kita jugak. Contohnya, masalah penghadaman, stres dan nutrisi yang tak cukup. Jadi kita betulkan dan cukupkan apa yang diperlukan oleh badan kita, inshaAllah cantik luar dan dalam.

Bagi yang ada masalah kulit berjerawat teruk, jeragat, sunburn, kulit kering dan masalah kulit lain, Mimi sangat sarankan ambil supplements kita rawat dari dalam dulu, barulah bila pakai skincare untuk luaran dan kulit akan cantik! Bagi kecut dulu jerawat semua dan pudarkan parut lepas tu licin la hehe

Ok, Mimi nak share Set Kecantikan yang paling HOT DEMAND dalam jualan Mimi iaitu ESP, VITAMIN C dan VITAMIN E.




ESP -Energizing Soy Protein
  • Kandungan protein dalam ESP yang tinggi dapat meransang penghasilan KOLAGEN dalam badan 
  • Menjadikan kulit CERAH, HALUS dan ANJAL
  • Menganjal dan menggebukan kulit
  • Mencerahkan kulit dengan sekata
  • Membantu menghilangkan parut jerawat
  • Meransang regenerasi kulit dan mengurangkan kedutan
  • Membantu menjadikan kulit lebih berseri
  • Menghilangkan jeragat

VITAMIN C
  • Membantu mengekalkan kulit yang awet muda
  • Mencerahkan kulit secara semulajadi
  • Mengecilkan liang pori di muka dan meransang pembentukan kolagen
  • Mengecutkan jerawat
  • Mengatasi masalah kulit berminyak
  • Membantu kulit sensitif seperti ekzema dan resdung
  • Mengurangkan pertumbuhan jerawat pasir

VITAMIN E
  • Membantu mengurangkan parut jerawat, jeragat dan stretchmark lepas bersalin
  • Melembabkan kulit, sesuai untuk yang berkulit kering dan bersisik
  • Pelembab muka secara semulajadi, tak perlu pakai krim pelembab dah!
  • Melambatkan proses penuaan
  • Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  • Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar UV
  • Menjadikan kulit bebas cela, flawless uolls!


Set ni sesuai sangat untuk sesiapa yang mempunyai masalah ni
  • JERAWAT
  • KULIT KUSAM
  • TONA TAK SEKATA
  • PORI BESAR
  • PARUT JERAWAT
  • JERAGAT

Mimi nak share 2 TESTIMONI BERJAYA yang AWESOME dari customer yang ambil Set Kecantikan ni. Kenapa awesome? Sebab sebelum consume supplements Shaklee, kulit muka customer ni agak bermasalah, lepas konsisten dan usaha serta yakin dengan supplements Shaklee, Alhamdulillah dapat kulit yang diidamkan :)

 
        



Awesome kan?

Jadi pada bulan ni, Mimi nak buat PROMOSI pada sesiapa yang beli 1 Set Kecantikan ni akan dapat SEBOTOL VITAMIN E dan SHAKER SHAKLEE secara PERCUMA ! Untungkan, beli Set ni dapat 1 lagi FREE VITAMIN E yang bernilai RM158 tau! Dan tawaran ni hanyalah sementara stok Promosi VITAMIN E masih ada, jadi sila cepat ya kalau nak :)


Untuk order dan pertanyaan boleh hubungi Mimi ya. Mimi akan berikan the best inshaAllah consultation and guide beserta tips untuk dapat kulit cun untuk customer tersayang :)

Syamimi Fatin
whatsapp : 019-4135838
Ig : @shaklee_bymimi
Fb : Syamimi Fatin
Wechat : syamimifatin

Sekian, Have a nice day uolls!




No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI