HOME JADI PENGEDAR SHAKLEE RESEPI CONTACT

Saturday, December 12, 2015

Kolagen dan Testimoni Shaklee Collagen Powder


2- 3 tahun nih banyak sangat kita dengar pasal kolagen kan, and memang banyak produk yang mengandungi kolagen kat dalam dia macam sabun, pencuci muka, lotion, krim, haa semua benda nak letak kolagen kan? Tapi sebenarnya kolagen nih apa ye? Betul ke boleh bagi kulit cun? jeng jeng jeng


Apa itu kolagen?


Sebenarnya kolagen nih protein jugak, ia protein yang terdiri daripada asid amino Glycine, Proline, Hydroxyproline dan Arginine. Hampir 30% protein dalam badan kita terdiri dari kolagen yang terdapat dalam kulit, tulang, otot, tulang rawan, rambut, kuku dan bahagian lain. Ia penting sangat untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit.


Collagen is important as it hold our whole body together you knowwww. Dengan meningkatnya umur kita, penghasilan kolagen dalam tubuh akan makin menurun jadi struktur sel kita akan makin lemah. Sebab tu lah kulit akan jadi kendur, berkedut, kurang anjal, dan sakit- sakit sendi. Tak best kan?


Dalam bahagian pertengahan kulit kita iaitu dermis, kolagen membantu menghasilkan fibrous network, di mana berhasilnya sel baru. Ia sangat diperlukan untuk mengganti dan memperbaharui sel kulit yang mati. Nampak tak betapa pentingnya kolagen ni? :)



Fungsi kolagen

Paling obvious sekali function kolagen ni ialah memelihara kulit kita supaya anjal dan cantik, selain tu manfaat kolagen ialah

  • Memperbaiki kerosakan kulit
  • Mengekalkan kelembapan kulit
  • Mencegah kedutan, anti penuaan
  • Memperbaiki masalah gangguan haid
  • Mencegah kanser payudara
  • Memulihkan masalah kulit
  • Menuburkan rambut
  • Mencegah osteoporosis
  • Meningkatkan kualiti kehidupan seks
  • Melangsingkan badan
  • Menguatkan tulang
  • Mencerahkan kulit dan mengurangkan jeragat
  • Melambatkan proses penuaan kulit

Untuk supplemen kolagen, awak bolehlah pilih Shaklee COLLAGEN POWDER yang mengandungi bahan- bahan bermutu tinggi dan memberi kolagen yang tahan lasak. Memang Mimi recommend sangatlah yang ni! Untuk info lanjut pasal Shaklee Collagen Powder nih, boleh baca di sini Shaklee Collagen Powder.

Nah saya belanja testimoni dari Collagen Powder dari Shaklee. Jangan cakap akak tak payung eh! heheh









                    
Nak tau tak, VITAMIN C boleh meransang pembentukan kolagen. Sebab tu lah dalam sale Mimi, Vitamin C antara supplemen HOT tau, bagus untuk kulit!

Kalau ada bajet rendah, ambil VITAMIN C SHAKLEE yang tahan sampai 6 bulan, lama memang berbaloi!


Kalau bajet sederhana, ambil VITAMIN C dan VITALEA, kesan 2 produk nih setanding dengan ambil Shaklee COLLAGEN POWDER tau dokk


Kalau bajet tinggi, dan nak hasil cepat macam roket boleh consume Shaklee COLLAGEN POWDER



Sooooo you choose! yang mana sesuai dengan awak dan bajet awak, jangan risau semua orang boleh cantik ;)


Tapiiii kalau awak pilih COLLAGEN POWDER, bulan nih ada PROMO HEBAT! Beli sekotak je pun dah jimat lebih RM50, beli 2? lagilahhh beli 6? free sekotak, free membership lagi :)





Siapa nak order mai hubungi Mimi, inshaAllah the best price and consultation for you :)


Your Shaklee Independent Distributor | Syamimi Fatin
Whatsapp | 019-4135838

Wechat | syamimifatin

2 comments:

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI