HOME JADI PENGEDAR SHAKLEE RESEPI CONTACT SUPERSTAR FIGHTER

Thursday, August 10, 2017

My Shaklee Effect

Assalamualaikum semua, kali nih mimi nak share berkenaan one of my #shakleeeffect yang memang buat mimi jatuh cinta berkali- kali dengan produk Shaklee!

Salah satu sebab Mimi yakin nak jual supplement Shaklee nih ialah sebab effect yang Mimi dapat sendiri selepas amalkan. Kalau ikutkan, waktu mula consume Shaklee dulu bukan dapat effect kulit elok lagi, tapi awal tu suka sebab masalah tenaga dan penghadaman yang makin membaik, sebab tu yakin. 


Yelah, nak jual kat orang kan, mestilah benda yang berkualiti. tak naklah main jual je, tak ke mana kalau kejar untung saja.

So, nak share sikit hujung tahun lepas mimi dapat breakout lepas salah guna 1 jenis krim ni. habis naik jerawat kat pipi dan bila dah surut pun dia jenis naik balik kat tempat sama. huwaaaa geram sangat hilang tumbuh macam tu.

Ramai pulak bertanya, Mimi kenapa dengan muka tu? hmm




Gambar atas kiri tu kering pastu jerawat macam tak surut betul- betul, time muka betul- betul breakout malas ambik gambar haha... then bawah kanan tu getting better lah. Kulit pun nampak sihat kan? :)

Jadi start pada kena breakout tu, memang mimi consume supplement untuk kulit betul- betul, konsisten lah senang cakap. Air pun berusaha cukupkan setiap hari 8 gelas lebih. 

Alhamdulillah lepas tu kulit beransur baik bila dirawat dari luar dan dalam. Memang Shaklee bukan solution kalau awak nak kulit segera elok flawless, harini makan esok elok cun. Tapi Shaklee produk selamat yang diuji bertahun sebelum dikeluarkan, tiada bahan kimia berbahaya untuk mempercepatkan proses. So, kena sabar banyak dan konsisten ya?

Jadi, apa yang mimi ambil masa tu?




ESP - supplement yang mimi ambil setiap hari time breakfast, sayang sangat nak tinggal, sebab apa? ESP nih lah yang bertanggungjawab buat kulit makin halus, lembut, cerah sekata, pori yang besar makin mengecil dan paling best bila breakout tinggal parut degil, ESP nih membantu sangat untuk pudarkan!

KELEBIHAN ESP SHAKLEE

  • Kandungan protein dalam ESP yang tinggi dapat meransang penghasilan KOLAGEN dalam badan 
  • Menjadikan kulit CERAH, HALUS dan ANJAL
  • Menganjal dan menggebukan kulit
  • Mencerahkan kulit dengan sekata
  • Membantu menghilangkan parut jerawat
  • Meransang regenerasi kulit dan mengurangkan kedutan
  • Membantu menjadikan kulit lebih berseri
  • Menghilangkan jeragat








VITAMIN C - Bagi mimi Vitamin C Shaklee nih paling membantu mengecutkan jerawat dan sememangnya ia 1 supplement basic untuk skin yang semua orang perlu ada. Selain membantu mengecutkan jerawat, Vitamin C juga bertindak sebagai meransang penghasilan kolagen dan mengatasi masalah kulit berminyak tak kiralah berjerawat ke tak. Sesiapa yang ada masalah kulit berminyak tu mimi highly recommend sangat cuba Vitamin C Shaklee nih sebab mimi sendiri ada masalah tu dulu di kawasan T- zone tapi sekarang balance je, suka sangat! Jimat pulak tu sebotol tahan 6 bulan ishhhh berbaloi!

KELEBIHAN VITAMIN C SHAKLEE

  • Meransang pembentukan kolagen 
  • Membantu mengekalkan kulit yang awet muda 
  • Mencerahkan kulit secara semulajadi 
  • Mengecilkan pori- pori muka 
  • Mencerahkan kulit secara sekata 
  • Merawat tona kulit tak sekata 
  • Mengurangkan pertumbuhan jerawat pasir 
  • Mengurangkan gejala kulit kusam 
  • Menjadikan kulit lebih anjal dan berseri- seri 
  • Kelihatan lebih muda dari usia sebenar 
  • Membantu mengecutkan jerawat 
  • Mengatasi masalah kulit berminyak 
  • Menjadikan kulit lebih lembut dan halus 
  • Mengurangkan kesan sunburn 
  • Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan 
  • Menggantikan tisu yang rosak dan menyembuhkan luka 
  • Menjadikan kulit lebih gebu 
  • Membantu kulit sensitif seperti resdung dan ekzema





VITAMIN E - Mimi gelarkan Vitamin E nih sebagai penyelamat untuk parut degil, paling power bab parut. Selain boleh telan, malam- malam mimi buat masker Vitamin E juga, memang membantu sangat tau ditambah pulak dia bagi effect glowing semulajadi gituu hehe, Vitamin E Shaklee ada extract grape seed yang mana bagus untuk kesihatan selain untuk kecantikan tau. Terbaik!


KELEBIHAN VITAMIN E SHAKLEE

  • Membantu mengurangkan parut jerawat, jeragat dan stretchmark lepas bersalin
  • Melembabkan kulit, sesuai untuk yang berkulit kering dan bersisik
  • Pelembab muka secara semulajadi, tak perlu pakai krim pelembab dah!
  • Melambatkan proses penuaan
  • Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  • Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar UV
  • Menjadikan kulit bebas cela, flawless uolls!





GARLIC COMPLEX - Bila ada jerawat memang mimi wajibkan diri sendiri ambik Garlic Complex nih, apatah lagi bila kena breakout haritu. Konsisten makan sebab ia bertindak sebagai antibiotik semulajadi dan antibakteria yang mana menjadi punca tumbuhnya jerawat. Kalau tengok cerita Korea diorang makan gitu je balut- balut dengan daun, daging lah apa. wow tak sanggupnya haha tapi salah satu sebab skin diorang cantik, makan garlic lah! Mimi faham semua mesti tak suka bau garlic kan? Jangan risau Shaklee buat tak bau garlic yang pure sebab ada letak sekali rosemary with spearmint flavour. serius tak bau busuk!


KELEBIHAN GARLIC COMPLEX SHAKLEE

  • Garlic bersifat antibakteria dan antifungus. 
  • Memiliki antioksidan yang tinggi. 
  • Bertindak sebagai antibiotik untuk melawan bakteria. 
  • Menguatkan sistem imun terhadap bakteria jerawat. 
  • Mengurangkan rasa sakit dan pedih akibat luka jerawat.




COLLAGEN POWDER - Kalau kesan supplement lain macam ETS, collagen powder Shaklee nih macam naik flight heheh, maknanya lajuuuu! Mimi ambik collagen nih bukan hari- hari tapi selang dengan Vitamin C & Vitamin E. Kalau harini ambik collagen, tak ambikla Vitamin C & Vitamin E, haa gitu. Kalau sesiapa yang nak kesan cepat sikit boleh cuba collagen, inshaAllah terbaik juga nih :)


KELEBIHAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER

  • memperbaiki tekstur kulit wajah
  • menghilangkan kedutan
  • melembabkan kulit
  • melindungi kulit dari radikal bebas
  • melicin dan melembutkan kulit
  • menegangkan payu dara dan punggung
  • mengurangkan pigmentasi jeragat
  • memberi tenaga
  • membantu pola tidur
  • mengurangkan parut degil & parut berlubang
  • memelihara sendi
  • mengecutkan jerawat
  • menguatkan otot dan tulang
  • menyokong baik pulih otot dari kecederaan otot dan tulang
  • memastikan otak sentiasa sihat
  • menyuburkan pertumbuhan rambut, tidak mudah gugur

Okay semua yang mimi share tadi untuk dalaman dan bukan semua mimi ambil serentak setiap hari, ada yang stop bila jerawat dah surut. Untuk luaran pulak time tu hanya guna





GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER & GENTLE ACTION MAKEUP REMOVER FROM NUTRIWHITE - 2 nih je pakai masa awal tu, makeup remover untuk buang segala kotoran even tak makeup dan cleanser untuk mencuci muka. Penting sangat pastikan muka kita bersih, pastu jangan duk gatal pegang muka kalau tangan tu tak basuh, no no okay?


Inilah cara mimi atasi masalah breakout akibat salah pakai skincare haritu, semestinya cara makan pun memainkan peranan jugak, dan Alhamdulillah kulit beransur pulih. Sekarang nih, hanya jerawat timbul 1 biji gitu je kadang- kadang which is normal. ngeri betul bila fikir breakout dulu hehe


So, here is #myshakleeeffect, actually one of my shaklee effect sebab ada banyak lagi kebaikan mimi dapat dengan Shaklee nih. Nanti mimi share lagi okay :)


One of the reason why I love Shaklee

LIVE WELL BE WELL

Gituuu hehe

Have a nice day!


Nak beli Shaklee whatsapp untuk cepat respons ya hehe

1 comment:

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI