HOME JADI PENGEDAR SHAKLEE RESEPI CONTACT SUPERSTAR FIGHTER

Thursday, October 19, 2017

3 Tahun Bersama ESP Shaklee

Pejam celik pejam celik  dah lebih 3 tahun duk minum ESP kesayangan walaupun dulu masa lepas minum setong stop sat, ongkos lari...student kan heheh
1 word to say about ESP, ianya TERBAIK!


ESP ni lah yang membantu dari segi tenaga
ESP ni lah yang bagi kenyang lebih lama
ESP ni lah yang bantu pudarkan parut
ESP ni lah yang bagi tona kulit sekata je
ESP ni lah yang bantu kecilkan pori muka
ESP ni lah yang jadi HOT SELLING mimi selalu
ESP ni lah yang buat tak keruan time stock kat Malaysia jadi limited tu

Dan nak tahu tak, sebenarnya bukan mimi je yang rasa effect yang mimi cakap tu, ramai customer pun setuju ๐Ÿ˜Š




Kalau awak nak berjinak dengan supplement Shaklee tapi taktau nak start dengan apa, mimi recommend try lah ESP, inshaAllah terbaik ❤

tak keterlaluan kalau nak kata ia supplement terbaik yang mimi pernah consume :)





KENAPA MIMI CONSUME ESP PADA MULANYA?


Seperti yang mimi pernah share sebelum nih dekat facebook, awal- awal mimi consume ESP ialah sebab nakkan tenaga dan rasa lebih kenyang supaya sentiasa bertenaga je time buat FYP dulu. Time tuh memang kudrat tak cukup kuat pulak nak berkejaran buat itu dan ini. Maka ESP datang sebagai penyelamat ecewah


Tapi makin lama consume rasa best betul sebab bukan dapat tenaga je, bukan dapat rasa lebih kenyang je. Tapi more than that!

ESP nih dari protein. Protein nih memang sangatlah perlu untuk sel kita kan? So bila protein sihat dan cukup, kulit kita akan nampak sihat. Yelah, dah cukup protein untuk renew sel kulit.
Dari sini mimi dapat effect lain pada kulit pulak iaitu kulit cepat je baik kalau tumbuh jerawat, cepat pudar dan tona kulit jadi sekata. Happy! ❤

Perempuan mana tak suka kulit sihat dan cantik kan? Tell me! Semuaaa suka hihi

Makanya mimi pun terus consume ESP untuk kesihatan badan dan kulit! Kalau tertinggal ke ter skip ke, habislah terbayang- bayang rasa ESP lalu kat tekak ๐Ÿ˜‚

MEMANG PENCINTA ESP TEGAR!

hehe

Lepas konsisten almost 3 tahun dengan ESP, rasa macam susah pulak nak terima air soya lain. Padahal sebelum ni memang pencinta soya, sebab tu try ESP, dari sumber kacang soya jugak. ❤ 





FAKTA MENGENAI ESP SHAKLEE YANG AWAK PERLU TAHU


1. ESP Shaklee ni dari sumber protein tumbuhan iaitu dari kacang soya yang rendah lemak, tiada kolesterol dan mempunyai indeks glisemik yang rendah. Ia membantu mengekalkan gula dalam darah.

2. ESP ni Non GMO. Apa tu Non GMO? Maksudnya, genetik kacang soya ni tak diubah, dia yang betul- betul asli. 

3. ESP Shaklee mengandungi 9 asid amino yg penting untuk badan kita menghasilkan hormon, antibodi, enzim dll. Jika kurang 1 asid amino, ia boleh menyebabkan sistem imun kita berkurang dan banyak fungsi utama badan akan delay.

4. Pengambilan ESP membantu penyerapan vitamin- vitamin lain kerana protein adalah asas sel. Jika protein cukup, sel dapat menyerap zat-zat dari vitamin lain yg kita ambik dengan lebih efektif.

5. Proses pembersihan kacang soya ESP menggunakan air bukan alkohol seperti kebanyakan soya lain. Ini penting untuk mengekalkan isoflavone. Jika dicuci dengan alkohol, 88% isoflavone akan termusnah. Isoflavone penting untuk mengurangkan risiko kanser paru- paru, prostat dan payudara.

6. ESP dibuat tanpa proses pemanasan sebab protein mudah termusnah dalam suhu yg tinggi/panas. 

Selalu orang ingat ESP nih untuk kulit cantik, slimming dan tenaga je.
Kalau nak tau ESP nih memang dicari time hamil dan lepas bersalin juga. Even siapa yang sedang merancang zuriat pun boleh consume. 

Untuk kesuburan, 
ESP membantu menguatkan rahim dan melengkapkan sumber protein yang diperlukan untuk conceive.

Untuk kehamilan,
ESP membantu untuk memberi tenaga kepada si ibu. Biasanya kalau mak- mak buyong makan ESP nih, anak bersih je kulit. Geram tengok ๐Ÿ˜‚

Untuk berpantang,
ESP membantu memeriahkan susu badan dan pekatkan. Juga bantu untuk tenaga dan mempercepatkan pembaikan luka.

So siapa yang sedang merancang, sedang hamil, dan berpantang...eloklah kalau sediakan ESP siap- siap, pilihan terbaik inshaAllah 

Mai nak belanja testimoni ESP sikit








Untuk yang berminat nak dapatkan ESP dari mimi, boleh contact ya sebab sekarang ESP tengah PROMOSI uolls! ini lah masanya nak tambah stok atau cuba kan :)

14 comments:

  1. Ai pernah nak sangat cuba shaklee.. tapi sampai sekarang tak cuba-cuba pun lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak cuba boleh whatsapp mimi 019-4135838, nanti mimi bagi consultation and suggestion :)

      Delete
  2. Dah guna esp dekat 3 tahun juga..tp on off on off.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe syg kan nak tinggal walaupun on off

      Delete
  3. Alhamdulilah. Moga istiqamah dan usaha menjaga kesihatan ini memberikan manfaat kepada semua.

    ReplyDelete
  4. Dlm byk2 shaklee product..yg ni yg x tertelan...kena campur dulu baru leh telan

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh campur asalkan bukan minuman kafein/ bergas :)

      Delete
  5. Ramai betul guna produk shaklee ni. Mesti bagus kan? Ramai jugak member yg guna produk produk dari shaklee. Macam-macam faedah ada ikut produk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah good product speaks for itself :)

      Delete
  6. pernah guna esp shaklee ni tapi tula tak disiplin hmmm. Harap lepasni boleh disiplin

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena disiplin baru dapat #shakleeeffect yg beat hehe :)

      Delete
  7. saya pun pengguna ESP. SSarapan wajib pagi pagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan ESP hihi wajib setiap pagi! :)

      Delete

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI