HOME JADI PENGEDAR SHAKLEE RESEPI CONTACT SUPERSTAR FIGHTER

Wednesday, January 1, 2014

sepanjang umur 21 tahun

Assalamualaikum Open-mouthed smile

Im currently in my exam week! and baru je pagi tadi habis 1 paper. first paper for this sem and last paper for this year, so paper kite tahun depan pulak la! ok, lawak lama kan? tahun ni merupakan tahun paling sikit aku update blog… 15 posts pun tak sampai rasanya. busy memang busy, sungguh tak tipu! ni gambar tadi after habis exam, so happy kan? padahal baru 1 paper. its almost 1 year kitorang tak exam sebab sem lepas pergi internship. perasaan nervous lain macam tu memang ada. azab kurang sikit lepas habis paper first. minggu depan pulak examnya.

IMG_20131231_132530

my birthday was on 29th december, so mahulah kiranya mengimbas event penting dalam hidup sewaktu berumur 21 tahun :’)

selalunya waktu birthday mestilah waktu study week, sungguh tak best tapi tiada apa yang diharapkan cuma cukuplah doa ikhlas dari insan2 tersayang… lagipun, tak best pun sebenarnya dah meningkat umur ni, masa kita kat dunia jadi makin sikit. betapa ironinya orang yang ucap selamat panjang umur waktu birthday padahal sebenarnya makin pendek masa kita. takut, kan?

lepas exam awal tahun dulu, bercuti sem kat rumah. rasanya tulah cuti sem yang last… lepas tu 1 sem pergi internship. waktu ni, jumpa macam2 orang, dah boleh tahu alam pekerjaan macam mana. bukan semua, tapi adalah pengalaman tu… sungguh memang tak sama dengan belajar. waktu tu rasa macam tak nak kerja nak belajar… tapi belajar pun macam tak nak jugak. oh, split personality sungguh!

IMAG1266

ni waktu last day internship. sedih sebab lama jugak belajar kat sini. almost 6 months! patutnya internship 4 bulan je, tapi sambung lagi konon saje nak tambah pengalaman. memendam rasa jugaklah tengok kawan2 lain bercuti dengan gembiranya haha… waktu ni memang pergi mana mana pun dengan kak yana. transport kitorang motor je, ganas tak ganas lah dia badan kecik je bawak motor, setiap weekend kitorang mesti balik rumah or pergi usm. kiranya tak lekat lah kat rumah sewa, adalah sekali 2 je duduk situ. serius bosan, tatau nak buat apa. waktu ni rasa macam penat gila. pagi pergi kerja, balik petang, malam tidur awal, penat! kalau jadi student, penat jugak pergi kelas sana sini, jadual packed, pastu weekend pun kadang2 keluar, assignments lagi… tapi tak sepenat waktu ni.

 

48744612

Ramadhan yang lepas, aku decide nak buat online shop. kononnya mengisi masa lapang sebab malam before tidur mesti bosan tatau nak buat apa. and memang ada impian nak ada business sendiri. kiranya macam nak cuba lah, buat kecik2 je… Alhamdulillah lepas habis internship, dah masuk sem baru pun still teruskan sebab sayang nak stop once dah mulakan. lepas habis study nih, bolehlah lebih serius uruskan online shop ni. alang2 tu, jemput la tengok kat instagram (Sweet Ivy Style), fb page pun ada jugak, nama sama jugak. kot2 ada yang berkenan boleh lah beli hihi

satu satisfaction bila orang suka apa yang kita buat. and memang business ni one of cara nak dapat satisfaction tu. once orang gembira berurusan dengan kita, kita lagilah gembira kan? :) so, thanks banyak2 kat customers and kawan2 yang support Sweet Ivy! Jasamu dikenang! Ewah! :D

bila masuk sem baru lepas internship, mulalah tekanan datang secara bertimbun- timbun. semua pasal fyp. after dapat supervisor, nak fikir tajuk apa and kena baca banyak jurnal, buat proposal, and proposal presentation. gerun bercakap pasal fyp sebab I don’t start any lab works lagi. nak bagi betul2 free lepas exam ni baru nak buat. progress macam siput dah, lambat!benda ni independent study, semuanya bergantung kepada diri sendiri… that’s why takde cuti panjang sem ni huaaaa

IMG_675501470003

after proposal presentation. cuak sangat!

IMAG1612

tapi disebalik assignments, lab reports and tests, of course la ada keluar berjalan mereleasekan tension kononnya! tahun lepas dah pergi Escape Teluk Bahang ni, kali nih pergi lagi, main flying fox yang tinggi and panjang! siap ulang2 lagi, gian pulak! then, try bungee jumping… tengok dari bawah takdelah tinggi mana tapi dari atas time nak terjun tu Allah jelah tahu rasa nak patah balik, tapi buat jugak haha… perasaan gemuruh tu best sebenarnya! aku suka aktiviti macam ni, bermain2 tapi tak suka jogging or lari2… tak suka sangat! haha :D

IMG_62694706280532

IMAG1929

and ehem! dah pergi kursus kahwin yeay! pergi dekat usm je pun, kursus dua hari RM70 oklah kan murah lagi. ustaz dan ustazah penceramah dia pun best, lawak je haha… tapi serius rasa, kahwin ni bukan satu benda main2 lepas pergi kursus ni. banyak tanggungjawab yang kita kena pikul, bukan suka2 je! Sian si dia katanya nak pergi dengan kawan2 tapi aku kata pergi dengan partner lah! sekali partnernya pergi dengan kawan2 haha sorry :P

1476393_747160301978183_890419699_n

before study week haritu pergi rumah farah untuk kakaknya yang kahwin. lama jugaklah pergi situ… serius sedara dia semua best2 bolehlah nak sembang2 takde sombong2, anak2 sepupu pun comel2 belaka. rindu mia! petang hari kenduri ada orang datang ‘culik’ saya! haha pastu naik keretapi pergi rumahnya di Johor. first time naik keretapi jakun jap! ok, bab ni cerita sampai sini je. kang macam gedik je perempuan ni T_T

 

IMAG2133_1

Tempat ni saya punya! sekali keretapi lalu, haa camno tu? hahaha

lepas lebih kurang 5 hari duk kat negeri sembilan and johor, baliklah daku ke universiti tercinta untuk study sebab exam huaaa

IMG-20131217-WA0010_1

apepun, umur 21 tahun ni banyak yang aku dapat, pengalaman baru and environment baru. tak tercerita je kat sini. selain dari tu, dapat penambahan berat badan jugak! pipi tu dah nak terkeluar dari tudung dah hmm haha

dah umur 22 tahun ni nak jadi lebih rajin, lebih disiplin. kena ubah sikit diri ni, kalau tak macam mana nak berjaya kan? insyaAllah tahun ni saya grad, doakan ye! anddd doakan juga exams sem ni :)

tu saja, thanks and have a nice day!

hope tahun 2014 jadi tahun yang baik untuk saya dan semua…

ikhlas, syamimi fatin!

2 comments:

  1. budak usm induk eh?hai,kita dr usmkk..weee :')

    ReplyDelete
  2. hai atiqah,
    haah kita usm induk :)

    ReplyDelete

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI