HOME JADI PENGEDAR SHAKLEE RESEPI CONTACT SUPERSTAR FIGHTER

Thursday, December 17, 2015

Kisah churros, bihun sup chinese style dan tiramisu

Alkisah 2 minggu lepas teringin gila nak makan churros padahal tak pernah makan pun haha rasa pun tatau macam mana.

So, google lah resepinya. oh senang je! Tapiiii saya takde nozzle untuk buat bentuk churros. takpe no hal, gunakan kreativiti sendiri, masa ni lah sel- sel otak nak berhubung kan hahaha...

Jadi, guna tangan je, dah macam nak buat kuih je duk gentel bagi ada la sikit rupa churros

Walaupun malu, tapi nak letak jugak gambar churros rupa hodoh rasa sedap gila. ceh, sedaplah bagi tekak saya ni... buat coklat sekali baru ngammm makan bersama.




jangan gelak! mungkin the worst churros yang  awak tengok haha
tembam kan, macam orang yang buat nih tapi abah makannnn je maknanya sedap la tu ;)
Nak resepi? pergi google sana :P


yang nih pulak bihun sup chinese style.. iolls memang sukalah mee ke bihun ke spageti ke, my favourite! harituh google jumpa resepi yang kena guna ikan bilis tu, dah try tapi macam tak best je tataulah sebab memang tak reti ke apa, sekali kawan bagi resepi lain guna chichken cube pastu goreng bawang putih banyak letak dalam sup, barulaaaaa sedap, puas hati buat banyak kali hehe... orang lain pun kata sedap :)





memang suka letak segala tok nenek bebola, tauhu, fishcake haha... paling best tauhu lembut tu, dia macam meresap sup tu. oh ye, tak pastilah resepi ori dia macamana tapi buat rasa sedap kena dengan tekak ok lah tu :P

lagi kick rasa dia, buat sambal pedas warna hitam tu, tatau lah orang panggil apa yang bawang putih, kicap gula dan garam tu haa

anddd the next food is.... tiramisu!

kalau nak tau salah 1 kek favourite saya ialah tiramisu! tapi setakat nak beli sekeping tu tak puas rasanya... kadang tu kek macam kek span aje rasa macam kopi sikit lepas tu takde rasa cheese letak butter cream je, tak suka gitu.

Jadi buat lah sendiri biar kena dengan tekak, dan yang penting puas boleh makan banyak hehe





senang aje buat dia, lapis - lapis je, dapat 2 bekas besar and 1 bekas kecik tu bila guna 1 cream cheese tartura. kalau nak comel kan, letak dalam cawan tinggi yang kecik tu, alahai comel je tapi tak pernah lah buat lagi haha

itu sajaaaa sekian saja makanan yang kuidamkan and nak share. share cerita dengan gambar jelah :P



1 comment:

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI